Grimšo + Gruen redizajniraju metro stanice Los Anđelesa

29.06.2012. | Inhabitat

Upravni odbor gradskog transporta Los Anđelesa (metro) najavio je da su arhitekti biroa Grimšo (Grimshaw Architects) i saradnici (Gruen Associates) pobedili na konkursu za redizajn istorijske metro stanice Los Anđelesa. Grimšo + Gruen tim takmičio se protiv pet drugih međunarodno priznatih timova, i oni su dobili ugovor kao rezultat njihovog kombinovanog iskustva u projektovanju tranzitnih centara.

Istorijska stanica je prvobitno izgrađena 1939.godine i danas vozi 70.000 putnika dnevno. Stanici, dok je u radnom stanju, treba posvetiti pažnju i napraviti urbanistički plan za budućnost kako bi se prilagodila većem broju putnika, velikoj brzini železnice, poboljšanju tranzitnog iskustva. Ona štiti ikone i istorijsku imovinu, omogućava korišćenje zemljišta od 40 hektara i istražuje odnose sa okolnim naseljima. Sa Grimšo-vim velikim iskustvom u projektovanju železničkih stanica širom sveta i iskustvom urbanističkih planova Gruen saradnika na lokalnom području, Upravni odbor je odlučio da je ovaj tim najsposobniji.

Grimšo će služiti kao vodeći projektantski biro, zajedno sa Gruen-om kao lokalnim koordinatorom u Los Anđelesu. Oni imaju rok do jula 2014. godine za kreiranje urbanističkog plana stanice, koji će takođe uključivati Grimšovu arhitektonsku viziju urbanističkog plana.

U saopštenju, Marta Velborn, izvršni direktor Upravnog odbora je izjavila: "Bili smo zadovoljni konkursom i predlozima šest svetskih timova. To je bila veoma teška odluka jer su svi veoma jake ekipe sa relevantnim iskustvom. Međutim, Gruen / Grimšo tim isticao se svojom kombinacijom snage za upravljanje projektima, iskustvom u projektovanju nekih od najpoznatijih svetskih objekata železničke linije, kao i izvanredne vizije istorijske stanice, kako bi poboljšali iskustvo putnika, povezivanje zajednica i ekonomski razvoj."

Linkovi:

Povezani tekstovi:

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Darko 23.06.2021.
"od čega je na stotinak predmeta pozitivno ...
Jovan Vranjes 21.06.2021.
Pa zasto opstina koja nam je prodala placev...
Marko 20.06.2021.
Kako se prijaviti za stolariju?Gde?I sta je...
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...