INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

KPF predstavlja projekat za izgradnju Bloka H u centru Seula

12.06.2012. | Inhabitat

Kohn Pedersen Fox (KPF) je nedavno predstavio projekat za izgradnju Bloka H u Seulu u novom Međunarodnom poslovnom naselju Jongsan. Visok 385 metara, toranj postavlja standard novih projekata u građevinskim inovacijama novog poslovnog dela grada. Reflektivne transformacije grada Seula iz industrijskih elektrana do pokretanja tehnološkog napretka čini da Blok H uključuje u svoju izgradnju više fizičkih uglova zgrade.

Blok H čija je površina 167,225 kvadratnih metara, sadrži hotel i stambenu kulu sa masivnim podrumom i prostore za maloprodaju i spa. Ali, umesto tradicionalne strukture kule, KPF projektuje Blok H kako bi oponašao organski rast kristala. Tri asimetrična krila iz baze zgrade dopiru prema svetlosti i gledaju na reku.

Deo kule u kojoj se nalaze hotelske sobe i apartmani posedovaće dovoljno prirodnog svetla i imaće veličanstveni pogled na reku Han. Svi prostori sa neverovatnim uglovima nude meštanima i gostima maksimalnu privatnost. U međuvremenu krov sa baštom i drvećem će ponuditi neophodno zelenilo i hlad u ovom gradu od 10 miliona stanovnika, a delovi tornja će odražavati korejske planinske predele sa prirodnim šumama i kamenim pločama. Završetak radova na Bloku H je zakazan za 2016. godinu. Vizije koje ima KPF su još jedni razlozi zašto je Seul globalni centar za smelu, najsavremeniju arhitekturu.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;