INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Francuski "Mehur hotel" vam omogućava da spavate sa prirodom

31.05.2012. | Gizmag

Prošle godine, dizajner Pjer Stefan Duma (Pierre Stephane Dumas) predstavio je svoju liniju transparentnih mehura veličine sobe koje omogućavaju ljudima da spavaju u prostoru koji im skoro ni čim ne blokira pogled na prirodu. Njegov cilj je bio da stvori prenosivi prostor koji vam daje osećaj da ste usred bilo kog prirodnog okruženja - i bez mnogo uznemiravanja okolnog ekosistema.

Iako oni primamljivo zvuče, mnogo ljudi neće biti u mogućnosti da sebi priušte cenu od 7.766 evra za kupovinu jednog mehura za vikend kampovanje. Srećom po one koji vole takvu vrstu iskustava, hotel Attrap’Rêves, koji je skoro otvoren u Francuskoj, nudi svojim gostima pun opus potpuno opremljenih mehura postavljenih u različitim živopisnim mestima.

Hotel Attrap’Rêves ima lokacije u Alošu (Allauch) i Puže Vilu (Puget Ville) i treći koji se otvara uskoro u La Boladisu (La Bouilladisse). Mehuri su udaljeni unutar kratke šetnje od najbližeg sela i glavne zgrade, koja obezbeđuje ishranu, teleskope sa zvezdanim kartama, spoljašnji đakuzi i druge pogodnosti. Svaki mehur je smešten u šumovitom području na ravnoj, čvrstoj podlozi.

Jedini način da stignete do bilo kog mehura je šetnjom duž individualnih pristupnih puteva, koji obezbeđuju privatnost svakom gostu. Svaki mehur je smešten u prostoru sa posebnim scenskim pejzažima oko njih - neki od mehura u Alošu nadgledaju obližnju luku, na primer.

Svaki mehur je prečnika 4 metara i sa visinom plafona od 3 metara, zajedno sa pristupnim hodnikom. Tihi ventilator održava strukturu napumpanom, stalno reciklirajući unutrašnji vazduh. Mehuri su opremljeni sa bračnim krevetom, noćnim stolićima, lampama za čitanje i setom stolica i stola, od koga su svi dizajnirani da se uklope sa različitim stilovima koji gosti mogu da biraju.

Gosti, takođe, mogu da biraju između mehura koji su u potpunosti ili parcijalno transparentni, u zavisnosti od toga koliko privatnosti žele. I, iako su svi u šumi, svaki mehur ima električnu energiju i prostor sa sudoperom i tušom sa tekućom vodom. 

Ono što je još važnije, boravak u mehuru košta kao i u bilo kojoj drugoj hotelskoj sobi. Cene se kreću od 109 evra i idu do 499 evra u zavisnosti od lokacije, sezone, kao i pogodnosti koje izaberete tokom posete.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;