Treehotel - hotel u Švedskoj sa sobama na stablima u šumi

17.07.2010. | SrbijaNet

Ekološki osvešćeni putnici uskoro će moći da odmaraju u do sada neviđenom okruženju, jer će okolinu moći da posmatraju da sa velike visine, ali ne sa solitera. Naime, za dva dana će u Švedskoj biti otvoren hotel čije su sobe izgrađene na stablima.

Radi se o Treehotel-u (eng. tree - drvo), koji je napravljen na severu Švedske u selu Hardask, i za sada na drveću postoje četiri kućice u koje će se smestiti gosti. Za oktobar je planirano otvaranje još dve kućice. Kućice su ispirisane različitim predmetima i stvarima iz prirode, pa jedna kućica nalikuje ptičjem gnezdu, dok je jedna nazvana ‘Mirrorcube’ i spolja je kao ogledalo.

'Hotel je zanimljiva građevina. Ništa slično ne možete naći nigde u svetu i potpuno je jedinstven' rekao je jedan od suosnivača Treehotel-a, Kent Lindval, i dodaje da je u petogodišnjem planu otvaranje 24 sobe koje će osmisliti 24 različitih arhitekata.

Svaka soba, odnosno kućica ima između 15 i 30 metara kvadratnih, a postoje u dvokrevetnoj i četvorokrevetnoj varijanti. Noćenje za dvoje ljudi u ovakvom smeštaju koštaće oko 340 evra. Naravno, neobični hotel je privukao pažnju turista širom sveta, pa se pretpostavlja da će početne četiri kućice biti premale da prime sve zainteresovane putnike, naravno one koji se na plaše visine.

Linkovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...