U Singapuru niče najčudniji park na svetu

04.05.2012. | RTS

Azijski grad-država Singapur dobija novu atrakciju - park sa drvećem napravljenim od betona i šipki, visokim preko 50 metara, sa kojih će se pružati fantastičan pogled na okolinu. Za dodatni ugođaj noću će se paliti posebno osvetljenje i ozvučenje. Singapur polako, ali sigurno dobija građevine koje će postati njegov novi zaštitni znak.

 

Pored zaliva ovog azijskog grada-države, građevinci su podigli drveće visoko preko 50 metara, čije je korenje napravljeno od betona, a metalne šipke oponašaju grane. Ovo super-drveće je međusobno povezano mostićima sa kojih se pruža jedinstven pogled na čitav grad.

Čitava građevina je napravljena u skladu sa principima očuvanja životne sredine, a Singapurci su poznati po tome da pokušavaju da projektuju što više zelenila u centru grada i da svojoj državi obezbede što bolji imidž. Posetiocima će ovaj neobični park biti dostupan od 29. juna kada je planirano svečano otvaranje.

Međutim, to nije sve. Posebni ugođaj parka biće dramatično osvetljenje i ozvučenje koje će premijerno biti korišćeno 2. jula. Očekuju se ekstravagantni multimedijalni efekti koji će se odigravati svake večeri od premijere na dalje.

Vezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...