U Singapuru niče najčudniji park na svetu

04.05.2012. | RTS

Azijski grad-država Singapur dobija novu atrakciju - park sa drvećem napravljenim od betona i šipki, visokim preko 50 metara, sa kojih će se pružati fantastičan pogled na okolinu. Za dodatni ugođaj noću će se paliti posebno osvetljenje i ozvučenje. Singapur polako, ali sigurno dobija građevine koje će postati njegov novi zaštitni znak.

 

Pored zaliva ovog azijskog grada-države, građevinci su podigli drveće visoko preko 50 metara, čije je korenje napravljeno od betona, a metalne šipke oponašaju grane. Ovo super-drveće je međusobno povezano mostićima sa kojih se pruža jedinstven pogled na čitav grad.

Čitava građevina je napravljena u skladu sa principima očuvanja životne sredine, a Singapurci su poznati po tome da pokušavaju da projektuju što više zelenila u centru grada i da svojoj državi obezbede što bolji imidž. Posetiocima će ovaj neobični park biti dostupan od 29. juna kada je planirano svečano otvaranje.

Međutim, to nije sve. Posebni ugođaj parka biće dramatično osvetljenje i ozvučenje koje će premijerno biti korišćeno 2. jula. Očekuju se ekstravagantni multimedijalni efekti koji će se odigravati svake večeri od premijere na dalje.

Vezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...