INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Konkurs "Podeli svoje znanje – uključi se u takmičenje"

31.01.2012. | Gradjevinarstvo.rs


U okviru konkursa „Podeli svoje znanje – uključi se u takmičenje“, Trimo i ove godine, jedanaesti put za redom, pruža šansu srpskim akademcima da svoje naučne radove, primenljive u praksi, uporede sa kolegama iz još 14 evropskih država.

U okviru konkursa, koji je otvoren do 18. marta 2012, diplomci i postdiplomci sa fakulteta za arhitekturu, industrijski dizajn, građevinu, mašinstvo, biznis i ekonomiju imaće priliku da za naučne radove odbranjene tokom kalendarske 2011. godine konkurišu za Trimove nagrade za istraživanje, ali i da se izbore za mogućnost da nastave saradnju sa vodećom evropskom građevinskom kompanijom.

Na takmičenje mogu da se prijave diplomski, specijalistički, magistarski i doktorski radovi  iz sledećih disciplina: arhitektura, industrijski dizajn, građevina, mašinstvo i biznis (internacionalizacija, marketing, upravljanje inovacijama, kultura inovacija). Kriterijum za ocenjivanje radova biće savremenost naučnih dostignuća, novi pristupi i rešenja koja mogu da se upotrebe u praksi, a čiji rezultati mogu da doprinesu uspehu Trima.

Od 2001, dodeljeno je više od četiristotina nagrada, a više od četvrtine nagrađenih sarađuje sa Trimom na različite načine i posle dobijanja nagrade, uglavnom na razvojnim projektima. U dosadašnjim konkursima, akademski građani Srbije bili su na vicešampionskoj poziciji po broju dodeljenih nagrada – ukupno 34 do sada. Trimov konkurs je sa ekspanzijom ekonomske krize sada utoliko aktuelniji jer predstavlja priliku da srpski mladi naučnici i njihovi mentori steknu internacionalnu afirmaciju, važne veze za dalji profesionalni razvoj i realizaciju svojih radova u praksi.

Trimo nagrade za istraživanje ohrabruju inovacije i kreativnost, i predstavljaju internacionalne nagrade sa prestižnom reputacijom. Takmičenje je otvoreno za akademce iz Srbije, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke Republike, Nemačke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Poljske, Slovačke, Španije, Turske i Velike Britanije.

Kandidati na konkurs mogu da se prijave najkasnije do 18. marta 2012. Komisija za istraživački rad koju imenuje Trimo razmotriće prijavljene radove, koji su prethodno pozitivno ocenjeni od strane profesora fakulteta odakle rad dolazi.

Kandidati mogu da se prijave popunjavanjem prijave objavljene na sajtu Trimo Research Awards i prijavljivanjem ili ličnom dostavom originalnog rada do 18. marta 2012, na adresu Trimo d.d., Komisija za istraživački rad, Prijateljeva cesta 12, 8210 Trebnje, Slovenija.

Kompanija Trimo u okviru svoga poslovanja aktivno učestvuje u nagrađivanju najboljih i doprinosi razvoju akademske struke u celini na prostorima gde kompanija posluje. Pored Trimovih nagrada za istraživanje, Trimo svake druge godine raspisuje i Trimo nagrade za arhitekturu kao i internacionalni konkurs Trimo Urban Crash, namenjen studentima arhitekture i dizajna.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;