IZOLACIJA-468X60-BANNER

SAUTERBUILDINGCONTROLSERBIA-970X250-BANNER

Arhitektonski biro Assemblage - projekat stanovanja u Iraku

19.01.2012. | Arch Daily

Londonska firma Aseemblage osvojila je UN Habitat međunarodni arhitektonski konkurs za projektovanje novih stanova u Iraku. Konkurs je deo većeg programa UN Habitat-a i iračke vlade za izgradnju novih stambenih objekata širom zemlje. Nakon uspeha timova iz Holandije, Francuske i drugih arapskih država, Assemblage planira da usavrši svoj predlog i pripremi njihov projekat za izgradnju u toku ove godine.

Glavni projekat će obezbediti naselje za 3.000 ljudi. Programi integrisani unutar planova uključuju dom zdravlja, škole, pijace i razne zelene površine i igrališta. Savremene metode izgradnje i tradicionalni aspekti iračkog urbanizma se primenjuju celoj šemi. Mreža, u potpunosti osenčenih, pešačkih ulica će zaštiti stanovništvo od oštrog sunca, dok je proment orkestriran na način da se postigne bezbedni, potpuno pešačko uređeni centar. Lokalna radne snaga i materijali će se koristiti za izgradnju.

U međuvremenu, arhitektonski biro Assemblage je ušao u uži izbor međunarodnog konkursa za izgradnju novog iračkog parlamentarnog kompleksa u Bagdadu. Projektom će se obuhvatiti ceo kompleks, pored parlamentarne sale, i glavni projekat za okolni deo grada. Lokacija, doduše, ima problem sa ostatcima 50 metara armiranog betona poluizgrađene "super džamije" Sadama Huseina.


Ostatci "Super džamije"

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 03.10.2022.
"Ministarstvo građevinarstva je od 2015. sr...
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...

;