INFONET-468X60-BANNER

Nova staklena planina - Trollwall restoran

12.10.2011. | WAN

Arhitektonski biro Reiulf Ramstad Architects završio je zadivljujući restoran i informacioni centar u osnovi Troll Wall-a - najviše isturene litice u Evropi - u dolini Romsdal u Norveškoj. Litica se izdiže na 1100 metara nadmorske visine u planinskom pejzažu. Sirovo okruženje koje okružuje Trollwall restoran je adekvatno reflektovano na staklenoj fasadi objekta.

Takođe, talasasti krov koji se izdiže i pada u dva šiljata luka, održava vrhove i korita horizonta. Zidni paneli, koji nisu stakleni, napravljeni su od izmalterisane iverice, dok betonski podovi pružaju jednostavan doživljaj restoranskog enterijera.

 

Pored objekta restorana - koji obezbeđuje doručak, ručak, večeru i brzu hranu - u kompleksu se nalazi prodavnica poklona i bioskop, koji prikazuje kratke informativne filmove o istoriji okružujuće doline. Restoran Trollwall je otvoren od juna do spetembra tokom najposećenijeg vremenskog perioda i poslužiće kao baza za mnoge javne događaje, uključujući mizičke koncerte i sastanke planinarskih udruženja.

Linkovi:

  • Reiulf Ramstad Architects - link
  • Najnoviji trend u SAD - uzgajanje povrća i voća u bašti restorana - link
  • Adrenalinske platforme - link

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;