Tour Végétale de Nantes - Biljni toranj u Nantu

14.07.2011. | Design Buzz

Činjenica da se šumske oblasti sve više smanjuju, otvara mnogobrojna pitanja o ugroženosti životne sredine. Da bi osigurao da stanovnici Tour Végétale - Biljnog tornja u Nantu udišu samo čist vazduh, Eduar Fransua (Edouard Francois) osmislio je briljantan koncept. Francuski arhitekta je predložio da svaki sprat ove zgrade bude okružen cevima od nerđajućeg čelika. Ovo će služiti kao osnova za gajenje zelenila koje će činiti envelopu spoljne fasade.

Sve biljke biće presađene iz lokalnih botaničkih bašti. Ovo će uglavnom biti biljke iz porodice chasmophite iz stenovitih predela Nanta koje će biti gajene u konstrukciji od nerđajućeg čelika. Biljke iz roda hazmofita rastu u stenovitim oblastima i potrebno im je veoma malo vode. Čelični okvir daje izgledu zgrade raznolikost, te zgrada deluje još razigranije što čini celu konstrukciju još impresivnijom. Zgrada od 17 spratova imaće jajaste balkone koji će se razlikovati od sprata do sprata. Ovo će stvoriti živahan izgled privlačan za oko.

Čak i u gradovima bez šuma, možemo ostati uronjeni u krilu prirode zahvaljujući projektima kao što je Tour Végétale. Ovakvi projekti nas uveravaju da će naselja budućnosti biti ekološka. Zato, zavalite se i uživajte u čarobnom zelenom životu koji blista oko vas. U suton ili u zoru, svejedno – naši balkoni bi uskoro mogli da postanu mesta gde smirujemo razdražene živce. 

Linkovi:

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...