INFONET-468X60-BANNER

Eyebrow House – Kućica Obrvica

13.06.2011. | Fresh Home

Neki objekti dobijaju ime po određenim njihovim elementima koji nas podsećaju na nešto.

Eyebrow House (Kuća Obrva) je jedna od tih kuća koje su doživele preobražaj i dobile novo ime, koje savršeno odgovara njihovom izgledu. Arhitekte, projektni biro Doon Architecture iz Portlanda, SAD, pošli su od postojeće konstrukcije i preradili je u moderan dom koji podseća na lukove obrva.

U birou opisuju radove koji su rađeni na kući: „Postojeći plan je prosto vapio za otvaranjem zadnjeg dela kuće ka dvorištu. Na drugom spratu su napravljene nadsvođene spavaće sobe korišćenjem prefabrikovanih galvaniziranih elipsoidnih lukova (koji se uglavnom koriste za jednostavne konstrukcije namenjene skladištenju) na nov način kao krovne badže. Otvaranjem zadnjeg dela kuće i stvaranjem konzolnih prepusta, želeli smo da integrišemo postojeći okoliš i kuću i da omogućimo pogled na zadnje dvorište sa što više tačaka unutar kuće. Akcenat je stavljen na oblast kuhinja/trpezarija na račun tradicionalne dnevne sobe“.

Transformacijom skromne kuće iz 40-ih godina XX veka u naselju Maunt Tabor (Mount Tabor) u Portlandu dobijena je moderna kuća poduprta metalnim stubovima.


Eyebrow House - nekad i sad


 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;