INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Washi laminirano staklo

06.06.2011. | Transmaterial

Washi laminirani stakleni paneli prave se kombinacijom dve staklene ploče između kojih su smešteni washi pergament i jedan sloj plastike (PVB - polivinil butiral).

Hibridni materijal se koristi ujedno za sigurnost kao i zbog njegove dekorativne upotrebljivosti, i on prikazuje spoj petstogodišnje tradicije ručne izrade pergamenata sa modernom tehnologijom.

Više o laminiranom staklu

Laminirano staklo je vrsta sigurnosnog stakla koje se dobija kada se dva ili više slojeva stakla (između kojih se nalazi sigurnosna folija koja prilikom loma staklo drži u celini) spoji pod pritiskom i temperaturom u peći za laminiranje. Laminirano staklo ima višestruku primenu i može služiti kao podna (čelične galerije koje imaju staklo kao gaznu površinu), pregradna (stakla za izloge ili terase) ili zaštitna površina (npr. pancir stakla koja se koriste za šaltere menjačnica i banaka).

Primena laminiranih stakla je, gledajući sa sigurnosnog aspekta, postala sve važnija u modernom projektovanju. Savremeni dizajneri i arhitekte se zalažu za ugradnju stakla sa što manje vidljivih prihvata kao npr. samostojeće ograde ili staklene fasade na spider nosačima pa se u ovim slučajevima koriste laminirana kaljena stakla.

Linkovi:

  • Washi - arhitektonski pergament - link
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;