IZOLACIJA-468X60-BANNER

Pametno rešenje za prečišćavanje vazduha

24.05.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Tri vrste UV zračenja klasifikovane prema talasnim dužinama razlikuju se po svojoj biološkoj aktivnosti i u kojoj meri mogu prodreti u kožu. Što je talasna dužina kraća, to je UV zračenje štetnije. Međutim, UV zračenje manjih talasnih dužina ima i maju sposobnost prodiranja u kožu. Na to se odnosi relativno duga talasna dužina UV-A zračenja, gde otprilike 95% UV zračenja dopire do površine zemlje. Dugo se mislilo da UV-A ne može izazvati nikakve trajne posledice, ali nedavne studije su pokazale i sugerišu da može dovesti do karcinoma kože.

VIBA UV-C POLE - pametno rešenje za prečišćavanje vazduha

UV-B zračenje srednje talasne dužine je vrlo aktivno, ali ne može da prodire izvan površinskih slojeva kože. Ono je odgovorno za tamnjenje i "gorenje" kože. Pored ovih kratkoročnih efekata, dovodi do starenja kože i značajno povećava nastajanje karcinoma kože. Većinu UV-B filtrira atmosfera.

Kratkotalasno UV-C je najštetnija vrsta UV zračenja. Međutim, atmosfera ga filtrira i ne dopire do zemljine površine. Još od kada je prvi put veštački proizveden UV-C, davne 1878. godine, postao je nezaobilazan u sterilizaciji, pa se shodno tome svakodnevno koristi u bolnicama, avionima, kancelarijama i fabrikama. Takođe, je od velikog značaja i u oblasti procesa dezinfekcije vode za piće, iz razloga što su neki od parazita otporni i na hemijska sredstva za dezinfekciju, kao što je hlor.

VIBA UV-C POLE - pametno rešenje za prečišćavanje vazduha

Paleta proizvoda VIBA donosi udobno i pametno rešenje za prečišćavanje i dezinfekciju vazduha. Uređaj koristi UV-C lampu i koristan za prostore sa većom fluktuacijom ljudi, kao što su  maloprodajni objekti, poslovni prostori, banke, bolnice, školske ustanove, medicinske ustanove, ali i domaćinstva.

VIBA UV-C POLE - pametno rešenje za prečišćavanje vazduha

Karakteristike VIBA UV-C POLE su sledeće:

  • eliminiše između 95% i 99,4% svih virusa i bakterija u vazduhu (uključujući i korona virus-Covid 19),
  • sadrži visoko efikasne UV-C lampe bez ozona, koje nisu štetne po zdarvlje ljudi,
  • nečujan je i pri punom opterećenju ne prelazi nivo buke od 45db,
  • dug vek trajanja sa radom 24/7 koji obezbeđuju visoko kvalitetne komponente,
  • promena UV-C lampe jednom godišnje,
  • jednostavna instalacija i rukovanje,
  • pogodno za upotrebu u zatvorenom prostoru,
  • čisti i do 125m² vazduha na sat,
  • radi efektivno i bez hemikalija,
  • garancija 2 godine.

VIBA UV-C POLE - pametno rešenje za prečišćavanje vazduha

Napravljen je od čelika, dimenzija 1592mm x 400mm x 400mm a teži 14,7kg. Efikasnost filtriranja je do 125m³/h a energetska potrošnja 80W. Što se tiče izvora svetlosti koristi: PURITEC HNS-UV-C (OSRAM). Životni vek je 9000h. Radni napon: 220-240V/50-60Hz. Tip: protok vazduha UV-C (254nm).

Kompanija Light Electric group uskoro će u svojoj ponudi imati ovaj uređaj za prečišćavanje vazduha pa se shodno tome na vreme informišite o svemu. Celokupnu ponudu i kontakt možete pronaći ovde

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
LEDVANCE2020-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...
Sale 15.03.2022.
Nece proci!!