IZOLACIJA-468X60-BANNER

Prespavajte u kući koju je projektovao Frank Loyd Wright (video)

15.10.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Ne morate biti poznati da biste proveli noć u kući koju je projektovao Frank Lloyd Wright. Bloger Rob piše da je kuća Bernard Schwartz u Twin Rivers-u, Viskonsin, SAD, otvorena za potencijalne goste. Kuća ima četiri spavaće sobe, tri kupatila i 280m² na raspolaganju za one koji se reše za kratki boravak u njoj:

- Nije Kuća na vodopadu, ali svakako nudi više nego uobičajenu turističku posetu.

Zanimljivo je da kuće Frank Lloyd Wright-a imaju toliku popularnost u Japanu da vlasnici jedne kuće planiraju da je prebace preko okeana u zemlju izlazećeg Sunca. Njegov rad u Japanu je izuzetno cenjen, pre svega zbog dugotrajnosti njegovih objekata.

hotel Imperial u Tokiju, koji je izgrađen po Wright-ovom projektu 1923. godine, preživeo je snažni zemljotres Kanto (Great Kanto) koji je pogodio Tokijo iste godine. Ipak, sa druge strane okeana, u SAD, njegovi projekti nemaju ovu reputaciju.

Rekonstrukcija kuće na vodopadu (Fallingwater House) u 2002. godini koštala je 11,2 miliona dolara, a najveći deo te sume iskorišćen je za popravku nestabilne konstrukcije, a Edgar Kaufmann, za koga je kuća građena zvao ju je: zgrada sedam kofa (a seven-bucket building) zbog brojnih mesta na kojima je krov malog ugla procurivao (više na linku na kraju teksta).

Frank Lloyd Wright House from Mark Matthews on Vimeo.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;