INFONET-468X60-BANNER

Dubai obara rekorde u luksuznom stanovanju: Six Senses najviša stambena kula na svetu

09.05.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Dubai, poznat po najvišoj zgradi na svetu - Burj Khalifa, uskoro će biti dom i najviše stambene kule na svetu. Ovaj impozantni neboder koji je trenutno u izgradnji imaće 122 sprata i 251 ultra-luksuzni stan. Sa visinom od 517 metara, premašiće trenutno najviši stambeni neboder Central Park Tower u Njujorku koji se uzdiže do 474 metra.

Six Senses Residences Dubai Marina

Foto: Select Group

Projekat nazvan Six Senses Residences Dubai Marina delo je renomiranih firmi Woods Bagot i WSP Middle East. Dizajn zgrade karakteriše elegantan, zaobljen, stakleni toranj koji se sužava ka vrhu, uključujući terase i balkone. Pored standardnih stanova sa do četiri spavaće sobe, u ponudi su i "nebeske vile" na tri sprata površine do 1.310 kvadratnih metara, sa do pet spavaćih soba.

Six Senses Residences Dubai Marina

Foto: Select Group

Enterijer će krasiti visokokvalitetni uređaji i materijali, uz obilje staklenih površina koje nude spektakularne poglede na Dubai Marinu i šire. Iako cena stanova još uvek nije objavljena, očekuje se da će se meriti milionima dolara.

Six Senses Residences Dubai Marina

Foto: Select Group

Six Senses Residences Dubai Marina nije samo dom već i epicentar zdravlja i blagostanja, kako navodi investitor Select Group. Među impresivnim pogodnostima su najsavremeniji fitnes centri, studija za virtualni biciklizam i boks, beskonačni bazen, ledene kupke, slana soba, razne vrste sauna, soba za lečenje zvukom, apartmani za masažu, bioskopi na otvorenom i zatvorenom, te klinika za podmlađivanje.

Six Senses Residences Dubai Marina

Foto: Select Group

Ovaj projekat je originalno osmišljen 2007. godine kao Pentominium Tower, ali je izgradnja prekinuta zbog globalne finansijske krize 2008. godine. Select Group je nedavno kupio nedovršenu zgradu za 100 miliona dolara, a trenutno je završeno 25% radova. Završetak je planiran za kraj 2028. godine.

Six Senses Residences Dubai Marina

Foto: Select Group

I pored velikih poplava koje su nedavno zadesile Dubai zahvaljujući klimatskim promenama, čini se da entuzijazam za masovnom izgradnjom u ovom regionu ne jenjava. Trenutno su u toku i drugi značajni projekti, uključujući kule automobilskih giganata Mercedes-Benz i Bugatti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;