INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tehnomarket VENT: Sistemi podkonstrukcija za ventilisane fasade

13.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Koncept ventilisanih fasada proizašao je iz potrebe da se omogući savremena gradnja s mogućnošću izrade fasada dugog veka trajanja, smanjenih troškova održavanja i visokog nivoa komfora. Zbog svoje funkcionalnosti i jednostavne montaže ovaj tip fasada je dobio svoju najširu primenu u svim vrstama objekata gde je potreban visok stepen prefabrikovanosti fasadnih elemenata u kombinaciji s dugotrajnim materijalima za završne obloge.

Park Gate

Park Gate (Foto: Tehnomarket)

Ventilisane fasade često se koriste kao idealan i brz način modernizacije i obnove starih zgrada na moderan način prema važećim standardima gradnje, jednostavnim dodavanjem nove obloge na sopstvenoj podkonstrukciji preko postojećih, ranije izvedenih fasada.

Ova vrsta fasade je posebno izdržljiva i otporna na atmosferske uticaje te pruža velike mogućnosti u arhitektonskom oblikovanju završnih površina objekta. Ono što ga čini posebno atraktivnim u primeni je vrlo širok izbor vrsta materijala u različitim bojama, dezenima i površinskim strukturama.

Post House

Post House (Foto: Tehnomarket)

Prezentacija VENT rešenja na globalnim projektima

Liniju proizvoda Tehnomarket VENT klijenti su prepoznali kao moderno, kvalitetno rešenje za zahtevne projekte na više od 30 stranih tržišta, a možda ponajviše zbog izuzetne fleksibilnosti u izboru završnih fasadnih obloga.

Na projektima Post House i Staybridge Suites u New Yorku primenjena je fasadna obloga od Larson aluminijumskih kompozitnih panela postavljenih na VENT sistem podkonstrukcije. Iako vrlo različiti, oba su projekta efikasno iskoristila sve prednosti ventilisane fasade i stvorila zanimljive vizure uz povećanje energetske efikasnosti.

TC Galerija

TC Galerija (Foto: Tehnomarket)

TC Galerija, kao jedan od najprepoznatljivijih projekata u Beogradu, ima i ventilisanu fasadu od granitne keramike postavljene na VENT podkonstrukciju. Osim Galerije, u proteklom periodu izgrađen je niz zanimljivih objekata sa ventilisanim fasadama, poput poslovno-stambenog kompleksa ZepTerra, gde su ugrađeni Equitone paneli na VENT podkonstrukciju. Među zanimljivim projektima je i Green Escape na Novom Beogradu, koji takođe ima ventilisanu fasadu od granitne keramike. Upravna zgrada EcoBank-a u Gani, osim spoljnih fasada, nosi i ventilisanu podkonstrukciju sa granitnom keramikom na dominantnim površinama u holu ovog impozantnog projekta.

Alban Tower u Tirani, kao jedna od najviših zgrada u regionu, opremljena ventilisanom fasadom od Larcore A2 panela postavljenih na VENT aluminijumsku podkonstrukciju, a uz nju se nalaze i Park Gate sa svojom razigranom, šarenom fasadom i neobična zgrada OSHEE na kojoj se nalaze perforirani Larson aluminijumski kompozitni paneli.

Green Escape (Foto: Tehnomarket)

U Hrvatskoj je izgrađeno mnogo zanimljivih objekata s VENT ventilisanim fasadama, poput upravne zgrade MONO u Osijeku i fantastičnog hotela Bellevue na Malom Lošinju.

VENT sistemi podkonstrukcija - fasadno rešenje za sve materijale

Kako bi svojim kupcima ponudio kompletnu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koje će nositi ne samo aluminijske kompozitne i saćaste panele, već i druge materijale iz sveta ventilisanih fasada. Sistemi iz grupa VENT i TMTP dele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

OSHEE

OSHEE (Foto: Tehnomarket)

Panelni sistemi Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock pogodni su za sledeće fasadne obloge: aluminijske kompozitne panele, Larcore, HPL laminirane panele, staklo, granitnu keramiku, kamen, vlakno-cementne panele, limove, Aqua-panel, polikarbonat panele i druge.

Kasetni sistemi Box, Slider, Bolt, Gasket i Fit pogodni su za alumiijumske kompozitne panele (Larson i sl.) i pune limove.

MONO

MONO (Foto: Tehnomarket)

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinih specifičnih elemenata podkonstrukcije Tehnomarketa, razvojni tim ove kompanije dao je rešenje za efikasnu ugradnju najvećeg broja fasadnih obloga modernog doba.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;