INFONET-468X60-BANNER

Kako napreduje izgradnja futurističkih megagradova u Saudijskoj Arabiji (video)

08.02.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Neom je objavio video o radovima na izgradnji četiri futuristička megagrada Saudijske Arabije želeći da dokumentuje njihov nastanak.

Neom će promeniti navike urbanog života

Neom će promeniti navike urbanog života (Foto: Neom)

U novom videu prikazani su radovi vezani za izgradnju The Line, Trojena, Sindalah i Oxagon. To je prvi u nizu video zapisa koji će pratiti izgradnju Neoma.

Tarek Qaddumi, direktor urbanističkog planiranja Neoma, navodi da je dizajnerski tim 2021. godine započeo izgradnju infrastrukturnog koridora koji se proteže celom dužinom budućeg grada nazvanog The Line. On se nada da će prvi moduli biti završeni pre 2030. i da će te godine u ovom gradu živeti prva značajnija populacija ljudi.

Oxagon

Oxagon (Foto: Neom)

Započeta je i izgradnja projekta Sindalah koji bi trebalo da bude završen 2024. godine, pa se planovi o arhitekturi bez presedana u Neomu pretvaraju u realnost. Sindalah će biti luksuzna destinacija koju karakteriše zakrivljena i kosa arhitektura.

The Line

The Line (Foto: Neom)

Trojena će biti glavna destinacija za izlete, dok će The Line biti vodeći megagrad. Oxagon će biti centar za napredne studije u kome će Neom verovatno sprovoditi dalja istraživanja o korišćenju samo izvora energije sunca, vetra i vodonika, nastojeći da u gradovima koristi samo obnovljivu energiju.

Volocopter

Volocopter će se koristiti za transport (Foto: Neom)

Qaddumi ističe da Neom želi da vrati zdravlje i radost u grad, kao i da će ovaj projekat omogućiti ljudima više slobodnog vremena kako bi se posvetili prijateljima, hobijima i svojim interesovanjima. Naglašava da nameravaju da naprave promenu u urbanom životu.

The Line

The Line - izgradnja započeta 2021. (Foto: Neom)

Izvršni direktor Nadhmi Al-Nasr navodi da se danas moramo suočavati sa izazovima sutrašnjice, koliko god nam se činili teški. On kaže da su u Neomu okupili najsjajnije umove koji su posvećeni održivoj budućnosti koja se danas gradi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;