IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Podne obloge unutar i izvan vašeg doma

09.01.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Kao novitet u u svom prodajnom asortimanu, kompanija Tis d.o.o. se može pohvaliti saradnjom sa kompanijom TimberTech (USA). Timbertech je divizija pod okriljem kompanije Azek koja se bavi proizvodnjom materijala za kompletno eksterijerno opremanje, kako dekinga tako i fasada, ograda, pergola i slično. Timbertech se saradnjom sa kompanijom Tis po prvi put širi i na tržište istočne Evrope.

Prikaz jednog od TimberTech dekora u okviru privatnog poseda u SAD

Prikaz jednog od TimberTech dekora u okviru privatnog poseda u SAD (Foto: TimberTech)

U zavisnosti od kolekcija razlikuje se vizuelni izgled profila, kao i sam postupak izrade. Naime, kolekcija za koju se Tis na početku odlučio predstavlja pun profil sa pojačanom zaštitnom kapom sa tri strane i radi se u dva modela:

  1. Scalloped Groove tj. nutovan profil koji služi za redno horizontalno ili vertikalno slaganje na podkonstukcije sa originalnim pričvršćivačima;
  2. Square Edge model sa ravnim bokovima koji se koristi u vidu početne odnosno završne lamele kako se ne bi video nut ili u drugom slučaju u izradi stepeništa, bočnih stranica terasa, itd.

Garancija na ovaj materijal je 25 godina, a namenjen je za bašte, terase, područje oko bazena, vodenih površina, itd. Izuzetno je otporan na spoljne uticaje, pri visokim temperaturama ostaje relativno hladan i daje prijatan osećaj za hod, što je poželjna karakteristika prilikom šetanja pored bazena ili mora. Ima dodatnu zaštitu od klizanja, otporan je na so, mraz, sneg, drastične temperaturne razlike i slično.

Druga kolekcija, koja još uvek nije u ponudi, je Full PVC profil koji je pun Square profil sa pojačanom zaštitom, kapom sa sve četiri strane i kao takav ima tzv. doživotnu ili garanciju od 50 godina na postojanost boje, krivljenje i kompaktnost. Pokriven je svim potrebnim sertifikatima koje zahtevaju trenutni projekti, kao i sertifikatom o sporogorivost, pa je TimberTech pametan izbor u zaštiti domova u područjima koja su sklona požarima.

Ono što je karakteristično za TimberTech deking je, na prvom mestu, garancija i od 25 godina, koja je značajno veća u odnosu na konkurenciju koja trenutno nudi garanciju od 5-10 godina.

Jedna od najvećih prednosti kompozitnih podnih obloga je minimalno održavanje. Tradicionalne drvene obloge zahtevaju opsežno održavanje svake 1 do 3 godine i zahtevaju zamenu svakih 10 do 15 godina – radno intenzivan i skup proces. Drvene obloge, takođe, zahtevaju redovno ispiranje i farbanje da bi zadržale svoju boju. Nasuprot njima, TimberTech kompozitne obloge su jednostavne za održavanje, štedeći vam vreme, trud i ukupne troškove.

Drvene obloge su daleko zahtevnije za održavanje od TimberTech kompozitnih obloga

Drvene obloge su daleko zahtevnije za održavanje od TimberTech kompozitnih obloga (Foto: TimberTech)

Saznajte više na sajtu www.deckingpodovi.rs.

Egger Pro kolekcija laminatnih podova

Stambeni i radni prostori, privatno utočište i poslovni prostor otvoren za javnost - savršena osnova svih tih prostora je pod iz EGGER PRO Kolekcije podova 2021+. Tis u svojoj ponudi ima pravi pod za prostore svih veličina, namena i stilova uređenja.

Tis ima pravi pod za svaku prostoriju

Tis ima pravi pod za svaku prostoriju (Foto: Egger Pro)

Otporan je na abraziju i njegova površina godinama ostaje postojana na svetlu. Ovi laminatni podovi ne samo da odbijaju prljavštinu i da se lako čiste, već su i antibakterijski. To je zbog površine oplemenjene melaminskom smolom koja nije plodno tlo za bakterije. Površina je uz to i antistatička, pa smanjuje električni naboj.

Zahvaljujući mnoštvu dekora i formata ovaj laminatni pod praktično pristaje svakoj prostoriji. Bez problema se može postaviti na podno grejanje, dok je vlagootporan Aqua+ laminatni pod idealan za vlažne uslove.

Kronospan laminatni podovi

Dizajn koji prepoznaje potrebe kako komercijalnih tako i privatnih prostora, Kronospan proizvodi visokokvalitetne podne laminate dostupne u širokom asortimanu atraktivnih dekora. Svaki od dekora podnih laminata doprinosi sigurnom, prijatnom i funkcionalnom načinu života.

Dekor K462 – Zlatni Vulkano Hrast

Dekor K462 – Zlatni Vulkano Hrast (Foto: Kronospan)

Prednosti Kronospan laminata:

  • Lako se čisti i održava;
  • Specijalna obrada površine koja smanjuje rizik od klizanja čak i kada je laminat mokar;
  • Antibakterijski i antialergijski premaz: površina poda ne zadržava prašinu, bakterije ili alergene i to omogućava njihovo uklanjanje usisivačem;
  • Briga o životnoj sredini: podovi su standardno ekološki prihvatljivi i napravljeni od do 90% drveta dobijenog iz šuma kojima se održivo upravlja;
  • Brza i laka instalacija;
  • Autentičan i estetski izgled;
  • Isplativo: u poređenju sa podovima od prirodnog drveta, laminatni podovi su ekonomičniji izbor.

U sledećem videu možete pogledati zašto je Tis jedan od najvećih distributera pločastih materijala i okova za nameštaj. Kompaniju Tis d.o.o. pre svega čine ljudi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;