VABIS
VABIS
18220 ALEKSINAC, SRB
TIHOMIRA ĐORĐEVIĆA B.B.

018 804 007
021 845 464, NOVI SAD
018 800 008
BOBAN STOŠIĆ

VABIS

Firma VABIS je nastala 1987. godine u Aleksincu. Velikim angažovanjem vlasnika firme i svih radnika, od male zanatske radionice razvijena je fabrika sa 80 zaposlenih.

Od 1992. godine firma počinje da proizvodi brave za drvena i metalna vrata, kao i rubne zatvarače. Sa razvijanjem i usvajanjem proizvodnje okretno-nagibnog okova za drvenu stolariju počinje 1994. godine, a nekoliko godina kasnije i za PVC i aluminijumsku stolariju.

Asortiman proizvoda je odavno premašio brojku 200. Izrađuju se okovi za preko 50 različitih PVC i aluminijumskih prozorskih profila, kao i delove za drvena, PVC i aluminijumska vrata. Proizvodni pogoni se prostiru na preko 3500m².

Svoje proizvode prodaje u zemlji, ali sarađuje i sa zemljama u okruženju. VABIS okov se izvozi u Rusiju, Belorusiju, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Hrvatsku, Rumuniju...

VABIS ima izuzetnu saradnju sa svojim kupcima, tako da osim svoje laboratorije za ispitivanje okova ima i još jednu "laboratoriju" koju čine svi njeni kupci, čije se mišljenje i iskustvo uvažava po svim pitanjima.

Trenutno VABIS razvija i proizvodi novi sistem kliznog okova, tzv. "KOMBI" sistem.

Konstantno radi na usavršavanju svojih proizvoda. Sertifikati za izdržljivost i kvalitet površinske izrade koje su izdale vodeće laboratorije u zemlji i inostranstvu su dovoljna garancija da proizvodi vrede. VABIS poseduje sopstvene uređaje za ispitivanje funkcionalnosti i trajnosti okova.