INFONET-468X60-BANNER

„DoorJammer“ nudi prenosnu dodatnu sigurnost

27.01.2014. | Gizmag

Ako boravite u hotelu koji je nekako, pa, sumnjiv, onda možda nećete biti zadovolji sa jednostavnim zaključavanjem vrata vaše sobe. Mogli bi da zaglavite stolicu ispod kvake, ili da postavite vaš kofer na vrata, ali sada postoji jednostavnije rešenje u vidu prenosnog uređaja koji funkcioniše bolje - „DoorJammer“ (Door - vrata; Jamm - zaglaviti).

Postupak zaglavljivanja vrata započinje sa postavljanjem uređaja „DoorJammer“ tako da je njegovo vertikalno lice nasuprot dnu vrata, a njegovo horizontalni deo se pruža ispod vrata. Zatim se njegova noga na šarku povuče ka dole i zategne sve dok noga ne bude čvrsto oslonjena na pod. Gumene prevlake na vertikalnom licu i horizontalnoj nozi pomažu u očuvanju stiska, a takođe i sprečavaju oštećenja.

Ako neko naknadno pokuša da silom otvori vrata spolja, horizontalna sila koja se primenjuje na vrata će biti pretvorena u vertikalnu silu, koja će jednostavno samo gurati nogu uređaja još čvršće u pod.

U hitnim slučajevima, kao što je požar, korisnici mogu brzo ukloniti uređaj jednostavnim povlačenjem noge uređaja ka vratima i na gore.

Uređaj „DoorJammer“ je veličine mobilnog telefona, i teži samo 250 grama, što ga čini idealnim za nošenje u vašoj torbi ili koferu. Cena uređaja je 29,99 američkih dolara. Njegova upotreba se može videti u video snimku ispod (napomena: video snimak je na engleskom jeziku):

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;