INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sakrivena pametna brava

14.01.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Veliki broj pametnih brava postavljen iznad postojeće brave na vratima štrči, nije dopadljiv i uglavno smeta ljudima. Ovim problemima je došao kraj jer je firma Level osmislila bravu koja je sakrivena u vratima. Ugradnja je veoma jednostavna.

“Level Lock”

“Level Lock” (foto: Level)

Upotrebom samo šrafcigera, korisnici započinju uklanjanje postojeće brave sa rezom, nakon čega uvuku “Level Lock” jezičak - to je onaj deo koji horizontalno ulazi i izlazi dok se vrata zaključavaju i otključavaju. Zatim se ugradi motorizovani mehanizam za zaključavanje. On uključuje unutrašnji kraj jezička i postavlja se unutar postojećeg otvora na vratima gde se nalazio mehanizam stare brave. Na kraju se ponovo postavljaju spoljni delovi brave i originalni cilindar koji sadrži ključanice i ručke. On se ne postavlja unutar vrata samo zbog estetike, već njegova unutrašnja šipka prolazi kroz “Level Lock” mehanizam. To znači da se brava i dalje može koristiti za ručno zaključavanje i otključavanje vrata, ako je potrebno.

“Level Lock” ima iste karakteristike kao i druge pametne brave. Na primer, može se zaključati/otključati pomoću iOS/Android aplikacije, plus može se podesiti da se automatski zaključa u određenom momentu nakon zatvaranja vrata, ili da se otključa kada se otkrije približavanje Bluetooth signala korisnikov pametnog telefona.

“Level Lock”

“Level Lock” (foto: Level)

Aplikacija se takođe može koristiti i za daljinsko pristupanje zaključavanju/otključavanju određenim danima i vremenima, za praćenje ko je ušao i izašao iz kuće, kao i za primanje upozorenja npr. da je baterija pri kraju. Bravu napaja CR2 baterija koja bi trebalo da može da izdrži upotrebu od godinu dana, pre nego što se zameni novom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;