Rusi angažuju još dve srpske firme na modernizaciji pruga

21.07.2014. | Tanjug

Kompanija „Ruskih državnih železnica (RŽD) Internešnel“ angažuje još dve srpske firme, „Energotehniku-Južna Bačka“ iz Novog Sada i ATM iz Beograda, na projektu modernizacije srpskih železnica. Naime, preduzeće „RŽD Internešnel“, koje je zaduženo za realizaciju ruskog kredita u Srbiji namenjenog modernizaciji železnice, potpisalo je podizvođački ugovor vredan 4,5 miliona dolara sa domaćim konzorcijom koji čine „Energotehnika-Južna Bačka“ i ATM, saopštila je ta ruska kompanija.

Ugovor obuhvata isporuku materijala, opreme i izvođenje građevinskih radova na kontaktnoj mreži i elektro-energetskim postrojenjima na deonici Pančevački most-Pančevo Glavna. Podizvođači će pristupiti izvođenju radova u najskorije vreme a nakon što se završe potrebne formalnosti.

Na taj način se nastavlja sa angažovanjem srpskih kompanija na projektu modernizacije železničke infrastrukture zemlje, koji se realizuje o trošku sredstava ruskog državnog kredita od 800 miliona dolara. Njegova realizacija će u značajnoj meri omogućiti povećanje kapaciteta železnice i obima robe koja se prevozi.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...