Subotičani rehabilituju put Tisasiget-Đala

17.07.2014. | RTV

Subotička kompanija „Vojput“ dobila je na tenderu posao rehabilitacije prekograničnog putnog pravca Tisasiget-Đala, objavljeno je na sajtu „Zavoda za urbanizam Vojvodine“ gde je potpisan i ugovor o izvođenju radova. Ukupna vrednost projekta je preko 1,7 miliona evra, a finansiran je iz budžeta Evropske unije. Od te sume srpskoj strani pripada nešto više od 885.000 evra.

U pitanju su tri deonice državnog puta od graničnog prelaza Đala ka Novom Kneževcu i od Novog Kneževca prema Čoki, u ukupnoj dužini od 2.675 metara. Projekat podržava i Pokrajinska Vlada, koja je obezbedila 15 odsto sredstava koja predstavljaju učešće u ovakvim projektima, u kojima 85 odsto sredstava obezbeđuje EU. Rok za završetak je 90 dana, a u ovoj kompaniji očekuju da će posao biti završen za tri puta kraće vreme – 30 dana.

Rehabilitacija je deo projekta u kojem učestvuje „Zavod za urbanizam Vojvodine“, a koji se odvija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije. Nakon što je potpisan ugovor, očekuje se početak realizacije samih radova. Rehabilitovani putni pravac će po završetku projekta biti predat na upotrebu opštini Novi Kneževac.

„Vojput“ je nedavno završio i rekonstrukciju šest kilometara saobraćajnice između Bajmoka i Bačalmaša, koja je takođe izvedena u okviru projekta finansiranog preko IPA programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...