IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Subotičani rehabilituju put Tisasiget-Đala

17.07.2014. | RTV

Subotička kompanija „Vojput“ dobila je na tenderu posao rehabilitacije prekograničnog putnog pravca Tisasiget-Đala, objavljeno je na sajtu „Zavoda za urbanizam Vojvodine“ gde je potpisan i ugovor o izvođenju radova. Ukupna vrednost projekta je preko 1,7 miliona evra, a finansiran je iz budžeta Evropske unije. Od te sume srpskoj strani pripada nešto više od 885.000 evra.

U pitanju su tri deonice državnog puta od graničnog prelaza Đala ka Novom Kneževcu i od Novog Kneževca prema Čoki, u ukupnoj dužini od 2.675 metara. Projekat podržava i Pokrajinska Vlada, koja je obezbedila 15 odsto sredstava koja predstavljaju učešće u ovakvim projektima, u kojima 85 odsto sredstava obezbeđuje EU. Rok za završetak je 90 dana, a u ovoj kompaniji očekuju da će posao biti završen za tri puta kraće vreme – 30 dana.

Rehabilitacija je deo projekta u kojem učestvuje „Zavod za urbanizam Vojvodine“, a koji se odvija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije. Nakon što je potpisan ugovor, očekuje se početak realizacije samih radova. Rehabilitovani putni pravac će po završetku projekta biti predat na upotrebu opštini Novi Kneževac.

„Vojput“ je nedavno završio i rekonstrukciju šest kilometara saobraćajnice između Bajmoka i Bačalmaša, koja je takođe izvedena u okviru projekta finansiranog preko IPA programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;