Bugarski „Trejs“ preuzeo Alpininu deonicu kod Dimitrovgrada

04.07.2014. | Tanjug

Bugarska „Trejs grupa“ (Trace Group Hold plc) nastaviće da gradi obilaznicu oko Dimitrovgrada na Koridoru 10 umesto austrijske „Alpine“ koja je bankrotirala, rečeno je „Tanjugu“ u preduzeću „Koridori Srbije“.

Ugovor o nastavku izgradnje obilaznice oko Dimitrovgrada poptisali su 27. juna direktor „Koridora Srbije“ Dmitar Đurović i izvršni direktor te bugarske kompanije Bojan Stojanov DeIčev, objavili su „Koridori Srbije“. Rok za izvođenje radova je 450 dana, a vrednost ugovorenih radova je 2,26 milijardi dinara.

Na deonici obilaznica oko Dimitrovgrad-granica sa Bugarskom preostali su radovi na izgradnji auto-puta dužine 5,8km u punom profilu, sedam mostova dužine od 20 do 500 metara, čiji je raspon između 30 i 35 metara, takođe, u punom profilu. Na toj deonici je bila angažovana austrijska kompanija „Alpine Bau Gmbh“ koja je bankrotirala pre godinu dana.

Kompanija „Trace Group Hold plc“ izabrana je kao najpovoljniji ponuđač od ukupno šest ponuda zainteresovanih ponuđača koji su učestvovali u otvorenom međunarodnom tenderskom postupku. Proces završetka izgradnje autoputa na toj deonici kontrolisaće pored predstavnika „Koridora Srbije“ i eksperti „Svetske banke“, iz čijeg se kredita finansira nastavak gradnje te deonice Koridora 10.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...