PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Uređenje dela centra Novog Bečeja

02.07.2014. | RTV

Opštini Novi Bečej odobren je projekat rekonstrukcije dela centra koji decenijama nije uređivan, a radovi bi trebalo da otpočnu ove godine, rekao je zamenik predsednika ove opštine Matija Kovač. Kovač je objasnio i da je reč o najužem centru, odnosno ulicama Žarka Zrenjanina, Maršala Tita i Sonje Marinković.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Vrednost projekta je osam miliona dinara i radovi predviđaju kompletno uređenje i rekonstrukciju trotoara, platoa i zelenih površina. Polovina sredstava obezbeđena je iz opštinskog budžeta, a drugu polovinu obezbediće Ministarstvo privrede, koje je i odobrilo ovaj projekat – rekao je za RTV Kovač.

Kako je objasnio, ovim radovima biće završena kompletna rekonstrukcija centra Novog Bečeja, jer je njegov drugi deo obnovljen u više faza u toku prethodnih godina. Ova opština, dodao je, konkurisala je sa još dva projekta i trenutno se čeka na odgovor nadležnih.

- Konkurisali smo kod „Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu“ sa projektom fekalne kanalizacije, čija je vrednost 21 milion dinara, a čekamo i odgovor na projekat povećanja bezbednosti saobraćaja u zonama školama u naseljenim mestima Novo Miloševo i Kumane, kojim smo konkurisali kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu, a čija je vrednost 3 i po miliona dinara – rekao je zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Kovač je ocenio da je projektna aktivnost ove opštine veoma velika zahvaljujući dobrom radu i koordinaciji lokalne „Direkcije za planiranje, izgradnju, uređenje naselja i zaštitu životne sredine“ i kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Novog Bečeja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;