INFONET-468X60-BANNER

Uređenje dela centra Novog Bečeja

02.07.2014. | RTV

Opštini Novi Bečej odobren je projekat rekonstrukcije dela centra koji decenijama nije uređivan, a radovi bi trebalo da otpočnu ove godine, rekao je zamenik predsednika ove opštine Matija Kovač. Kovač je objasnio i da je reč o najužem centru, odnosno ulicama Žarka Zrenjanina, Maršala Tita i Sonje Marinković.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Vrednost projekta je osam miliona dinara i radovi predviđaju kompletno uređenje i rekonstrukciju trotoara, platoa i zelenih površina. Polovina sredstava obezbeđena je iz opštinskog budžeta, a drugu polovinu obezbediće Ministarstvo privrede, koje je i odobrilo ovaj projekat – rekao je za RTV Kovač.

Kako je objasnio, ovim radovima biće završena kompletna rekonstrukcija centra Novog Bečeja, jer je njegov drugi deo obnovljen u više faza u toku prethodnih godina. Ova opština, dodao je, konkurisala je sa još dva projekta i trenutno se čeka na odgovor nadležnih.

- Konkurisali smo kod „Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu“ sa projektom fekalne kanalizacije, čija je vrednost 21 milion dinara, a čekamo i odgovor na projekat povećanja bezbednosti saobraćaja u zonama školama u naseljenim mestima Novo Miloševo i Kumane, kojim smo konkurisali kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu, a čija je vrednost 3 i po miliona dinara – rekao je zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Kovač je ocenio da je projektna aktivnost ove opštine veoma velika zahvaljujući dobrom radu i koordinaciji lokalne „Direkcije za planiranje, izgradnju, uređenje naselja i zaštitu životne sredine“ i kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Novog Bečeja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;