IZOLACIJA-468X60-BANNER

Uređenje dela centra Novog Bečeja

02.07.2014. | RTV

Opštini Novi Bečej odobren je projekat rekonstrukcije dela centra koji decenijama nije uređivan, a radovi bi trebalo da otpočnu ove godine, rekao je zamenik predsednika ove opštine Matija Kovač. Kovač je objasnio i da je reč o najužem centru, odnosno ulicama Žarka Zrenjanina, Maršala Tita i Sonje Marinković.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Vrednost projekta je osam miliona dinara i radovi predviđaju kompletno uređenje i rekonstrukciju trotoara, platoa i zelenih površina. Polovina sredstava obezbeđena je iz opštinskog budžeta, a drugu polovinu obezbediće Ministarstvo privrede, koje je i odobrilo ovaj projekat – rekao je za RTV Kovač.

Kako je objasnio, ovim radovima biće završena kompletna rekonstrukcija centra Novog Bečeja, jer je njegov drugi deo obnovljen u više faza u toku prethodnih godina. Ova opština, dodao je, konkurisala je sa još dva projekta i trenutno se čeka na odgovor nadležnih.

- Konkurisali smo kod „Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu“ sa projektom fekalne kanalizacije, čija je vrednost 21 milion dinara, a čekamo i odgovor na projekat povećanja bezbednosti saobraćaja u zonama školama u naseljenim mestima Novo Miloševo i Kumane, kojim smo konkurisali kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu, a čija je vrednost 3 i po miliona dinara – rekao je zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Kovač je ocenio da je projektna aktivnost ove opštine veoma velika zahvaljujući dobrom radu i koordinaciji lokalne „Direkcije za planiranje, izgradnju, uređenje naselja i zaštitu životne sredine“ i kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Novog Bečeja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;