IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mali Zvornik: Probijaju puteve do sela

01.07.2014. | Novosti

- Sanirali smo u solidnoj meri većinu putnih pravaca, prosecamo novi put između Trešnjice i Planine, gde su klizišta napravila haos. Sva sredstva, koja su bila namenjena za investicije, a reč je o 140 miliona dinara, rebalansom budžeta biće usmereno za obnovu – rekao je Dragan Bogićević, predsednik opštine Mali Zvornik, jedne od onih u kojima su i dalje na snazi vanredne mere.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Van upotrebe je čak 11 mostova, od koji su neki potpuno uništeni. U selu Donjoj Borini, od sveta je odsečeno naselje sa oko 40 domaćinstava, gde će Vojska Srbije podići takozvani lansirni most, dok se ne reši problem.

- Vojska Srbije nam svesrdno pomaže, a ohrabruje i najavljena pomoć države, od izgradnje sedam novih kuća, meštanima Radalja, Trešnice i Budišića, koje su potpuno stradale. Sledi sanacija klizišta kod „Starog mosta“, uređenje svih puteva, uključujući i lokalne, do rekonstrukcije mosta na Drini, koji povezuje dva Zvornika – navodi Bogićević.

Lokalna vlast je, kako kaže Bogićević, „uradila dosta posla da se život normalizuje, a u toku je proširivanje reke, sečenje šiblja i uređenje rečišta, onako kako su nadležni naložili“.

Veliku nadu i pomoć Malozvorničanima, dala je ministarka Zorana Mihajlović, čijom je ranijom intervencijom i posetom, krenula izrada projekta za sanaciju klizišta kod „Starog mosta“, posle čega će uslediti sanacija. Izrada projekta, koja je poverena CIP-u je pri samom kraju. Završetak tog posla za oko dva meseca, vratiće potpuno mir stanovnicima oba Zvornika, ali i svima koji koriste „drinsku magistralu“.

Uspostavljen je saobraćaj na drumu Loznica-Mali Zvornik-Ljubovija, koji vodi ka Tari, Zlatiboru i Jadranu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;