INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd: Rekonstrukcija Vojvode Stepe u osam koraka

17.06.2014. | Blic

Voždovčani će za nešto više od godinu dana moći da se pohvale da imaju jednu od najlepših ulica u Beogradu. Za to će se pobrinuti Beograđani i Slovenci, kompanije JV „Ratko Mitrović-niskogradnja“ i SŽ ŽGP Ljubljana, kojima su povereni radovi na obnovi Ulice Vojvode Stepe.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Rok za završetak je godinu dana, a prve mašine trebalo bi za zatutnje u najprometnijoj voždovačkoj ulici za otprilike mesec dana. Radiće se u fazama, a u „Agenciji za investicije“ objašnjavaju da će ulica biti podeljena na osam deonica i da će u skladu sa tim biti regulisan i gradski prevoz.

Kako je ranije najavljeno, Voždovčani ne treba da brinu, jer ni u jednom trenutku saobraćaj neće biti potpuno obustavljen. Umesto tramvaja, autobusi će prevoziti putnike Bulevarom oslobođenja, Crnotravskom i Paunovom, do okretnice „Banjica 2“. Tramvajske šine biće izmeštene na sredinu kolovoza, kao u Bulevaru kralja Aleksandra, da bi se povećala bezbednost pešaka i ubrzao protok saobraćaja, a vozila će se kretati po jednoj traci u oba smera. 

- Tramvajskom bašticom će voziti i ostali gradski prevoz i interventna vozila. U zoni stare okretnice tramvaja na Trošarini projektovana je i dodatna saobraćajna traka za desna skretanja ispred raskrsnice Vojvode Stepe i Save Maškovića – kažu u „Agenciji za investicije“.

Pronalazak parkinga od sredine 2015. ne bi više trebalo da bude razlog za glavobolju jer je u planu gradnja 275 mesta.

- Biće rekonstruisana i pruga u Bebelovoj i Baštovanskoj ka TC „Banjica“, duga 1.180 metara. Bebelova, kojom sada prolaze samo tramvaji, a desnom trakom i autobusi za podavalska naselja, biće proširena, a radovi će obuhvatiti i obnovu raskrsnice Bebelove i Bulevara oslobođenja – kažu u „Agenciji za investicije“.

Na red će doći i obnova okretnice tramvaja na Banjici, a projekat duž cele Ulice vojvode Stepe predviđa i zamenu semafora, obnovu trotoara, zelenila, kompletne vodovodne, kanalizacione infrastrukture i elektromreže.

Kredit i novac iz budžeta

Na konkurs za izvođača radova prijavilo se osam firmi i konzorcijuma. Radovi će biti finansirani iz kredita „Evropske banke za obnovu i razvoj“ i donacija „Evropske investicione banke“ u iznosu nešto više od 1,8 milijardi dinara, bez PDV-a. Iz budžeta grada biće izdvojeno 376 miliona dinara.

Radovi po deonicama

  1. Kružna raskrsnica-Autokomanda
  2. Autokomanda-Triše Kaclerovića
  3. Triše Kaclerovića-Pukovnika Purića
  4. Pukovnika Purića-Vitanovačka
  5. Vitanovačka-Nikšićka
  6. Nikšićka-Ljube Vučkovića
  7. Ljube Vučkovića-Save Maškovića
  8. Save Maškovića-okretnica „Banjica“
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;