INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd: Kroz Vojvođansku još brže do centra

09.06.2014. | Novosti

Svih šest traka u rekonstruisanoj Vojvođanskoj ulici otvoreno je za saobraćaj. Bežanijsku žilu kucavicu obišli su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor „Direkcije za građavinsko zemljište i izgradnju grada“, Srđan Milanović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Posle šest godina otkako su putari zakoračili u ovu ulicu, i pomeranja rokova više puta, vozači su konačno dobili pravac od kilometar i po od Ulice Ivana Ribara do Gandijeve.

- Vojvođanska ulica je glavna saobraćajnica na Bežaniji i povezuje ovaj deo grada sa prigradskim naseljima Novog Beograda – rekao je Mali. - Rekonstrukcaja je počela u oktobru prošle godine, a sada je pušteno svih šest traka u rad. To je od velike važnosti jer će saobraćaj biti bitno ubrzan. Naravno, ovo je samo prvi deo radova na dovršavanju unutrašnjeg magistralnog prstena, s obzirom na to da nas čeka i deo kod Tošinog bunara, za koji se nadam da će biti završen tokom sledeće godine. Na taj način, Bežanija će u potpunosti i kvalitetno biti povezana sa centrom Beograda.

Gradonačelnik je istakao da je veoma važno to što je u potpunosti izgrađena do sada nepostojeća infrastruktura, kišna i fekalna kanalizacija i vodovodna mreža. Kanalizacione cevi su postavljene ispred svih kuća, a vlasnici mogu da registruju svoj kućni priključak kod nadležnog javnog komunalnog preduzeća. Time su, osim unapređenja saobraćajne mreže, poboljšani i sanitarno-higijenski uslovi života u ovom delu Novog Beograda.

- Beograd neće stati samo na ovom projektu – dodao je Mali. - Nastavićemo sa rekonstrukcijom glavnih saobraćajnica, pa će u roku od 30 dana početi obnavljanje Ulice vojvode Stepe, sa planiranim rokom nešto manjim od godinu dana. Radimo ubrzano i na završetku projekta Trga Slavija i Bulevara oslobođenja i očekujemo da ćemo tendersku proceduru za izvođače radova završiti do kraja godine, kako bi sa radovima počeli na proleće.

Direktor „Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju“ podsetio je da je pre rekonstrukcije Vojvođanska bila uska i nebezbedna ulica, a da je ovim radovima bezbednost poboljšana.

- U neposrednoj blizini nalaze se dve osnovne škole, pa smo obratili punu pažnju na bezbednost dece – kazao je Milanović. - Na izlazu iz školskog dvorišta postavljene su bezbednosne ograde i dva dodatna semafora. U delu Ulice Tošin bunar u toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, nakon čega će se pristupiti završetku i tog manjeg dela ulice.

Mali obišao opštinu Zemun

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je juče sa rukovodstvom opštine Zemun o problemima, kao i o planiranim investicijama kako bi se videlo na koji način i u kojoj meri grad može da učestvuje i pomogne. Mali je najavio da je to samo prvi u nizu radnih sastanaka koje planira da ima sa svim predsednicima u 17 gradskih opština.

Na sastanku je, kako je dodao, bilo reči i o proširenju postojećeg groblja u Zemunu, ali i o izgradnji novih privrednih zona pored mosta Zemun-Borča.

- Otvorili smo čitav niz tema, i definisali radne grupe od kojih će se svaka baviti pojedinačnim temama – rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Sve koštalo 311 milkiona dinara

Ukupna širina Vojvođanske ulice je 36 metara. Izgrađene su dve nove semaforizovane raskrsnice sa Nehruovom i Gandijevom ulicom i obezbeđeni su ulivi u postojeće blokovske saobraćajnice. Izgradnju je finansirala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u iznosu od 311 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;