Beograd: Kroz Vojvođansku još brže do centra

09.06.2014. | Novosti

Svih šest traka u rekonstruisanoj Vojvođanskoj ulici otvoreno je za saobraćaj. Bežanijsku žilu kucavicu obišli su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor „Direkcije za građavinsko zemljište i izgradnju grada“, Srđan Milanović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Posle šest godina otkako su putari zakoračili u ovu ulicu, i pomeranja rokova više puta, vozači su konačno dobili pravac od kilometar i po od Ulice Ivana Ribara do Gandijeve.

- Vojvođanska ulica je glavna saobraćajnica na Bežaniji i povezuje ovaj deo grada sa prigradskim naseljima Novog Beograda – rekao je Mali. - Rekonstrukcaja je počela u oktobru prošle godine, a sada je pušteno svih šest traka u rad. To je od velike važnosti jer će saobraćaj biti bitno ubrzan. Naravno, ovo je samo prvi deo radova na dovršavanju unutrašnjeg magistralnog prstena, s obzirom na to da nas čeka i deo kod Tošinog bunara, za koji se nadam da će biti završen tokom sledeće godine. Na taj način, Bežanija će u potpunosti i kvalitetno biti povezana sa centrom Beograda.

Gradonačelnik je istakao da je veoma važno to što je u potpunosti izgrađena do sada nepostojeća infrastruktura, kišna i fekalna kanalizacija i vodovodna mreža. Kanalizacione cevi su postavljene ispred svih kuća, a vlasnici mogu da registruju svoj kućni priključak kod nadležnog javnog komunalnog preduzeća. Time su, osim unapređenja saobraćajne mreže, poboljšani i sanitarno-higijenski uslovi života u ovom delu Novog Beograda.

- Beograd neće stati samo na ovom projektu – dodao je Mali. - Nastavićemo sa rekonstrukcijom glavnih saobraćajnica, pa će u roku od 30 dana početi obnavljanje Ulice vojvode Stepe, sa planiranim rokom nešto manjim od godinu dana. Radimo ubrzano i na završetku projekta Trga Slavija i Bulevara oslobođenja i očekujemo da ćemo tendersku proceduru za izvođače radova završiti do kraja godine, kako bi sa radovima počeli na proleće.

Direktor „Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju“ podsetio je da je pre rekonstrukcije Vojvođanska bila uska i nebezbedna ulica, a da je ovim radovima bezbednost poboljšana.

- U neposrednoj blizini nalaze se dve osnovne škole, pa smo obratili punu pažnju na bezbednost dece – kazao je Milanović. - Na izlazu iz školskog dvorišta postavljene su bezbednosne ograde i dva dodatna semafora. U delu Ulice Tošin bunar u toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, nakon čega će se pristupiti završetku i tog manjeg dela ulice.

Mali obišao opštinu Zemun

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je juče sa rukovodstvom opštine Zemun o problemima, kao i o planiranim investicijama kako bi se videlo na koji način i u kojoj meri grad može da učestvuje i pomogne. Mali je najavio da je to samo prvi u nizu radnih sastanaka koje planira da ima sa svim predsednicima u 17 gradskih opština.

Na sastanku je, kako je dodao, bilo reči i o proširenju postojećeg groblja u Zemunu, ali i o izgradnji novih privrednih zona pored mosta Zemun-Borča.

- Otvorili smo čitav niz tema, i definisali radne grupe od kojih će se svaka baviti pojedinačnim temama – rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Sve koštalo 311 milkiona dinara

Ukupna širina Vojvođanske ulice je 36 metara. Izgrađene su dve nove semaforizovane raskrsnice sa Nehruovom i Gandijevom ulicom i obezbeđeni su ulivi u postojeće blokovske saobraćajnice. Izgradnju je finansirala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u iznosu od 311 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...