SFSOPLATE-468X60-BANNER

Arapi bi da grade stadione u Srbiji

03.06.2014. | Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je kompanija za izgradnju sportske infrastrukture AECOM iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), zainteresovana za saradnju sa Srbijom.

Ova kompanija radila je i na objektima za Olimpijske igre u Londonu i Riju, a Udovičić i generalni direktor AECOM-a Rijad Našif potpisali su u ponedeljak (2. jula 2014.) protokol o saradnji u oblasti društveno-privatnog partnerstva od obostranog interesa.

- U skladu sa mogućnostima i finansijskom situacijom, izgradnja sportske infrastrukture je jedan od prioriteta Ministarstva sporta. Naša namera je da pronađemo modele saradnje sa svim potencijalnim partnerima kako bi smo imali minimalne budžetske troškove, a maksimalne efekte u izgradnji sportskih objekata. Zato razgovaramo sa svima koji su iskazali interes za Srbiju, a posebno s kompanijama koje su lideri u oblasti sportske infrastrukture - rekao je ministar Udovičić.

Generalni direktor kompanije AECOM izjavio je da se protokol zasniva na bliskoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i da može biti osnova za buduću saradnju na projektima u oblasti planiranja i projektovanja sportske infrastrukture.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;