Bajina Bašta: Putevi neodržavani, klizišta prete

28.05.2014. | B-92

Za popravku puteva i sanaciju klizišta u Bajinoj Bašti biće potrebno 300 miliona dinara, izjavio je tehnički direktor „Puteva Užice“ Leko Korićanac. Kako je naveo, na sređivanju puteva u ovoj opštini je trenutno angažovano oko 100 radnika „Puteva Užica“ sa 12 građevinskih mašina i 15 kamiona.

- Na putnim pravcima od Užica ka Dubu-Kostojeviću-Rogačici-Debelom brdu registrovali smo 36 klizišta i odrona koji su ugrozili ove putne pravce. Dva mosta od Kostojevića prema Vardi su takođe teško oštećena. Sva klizišta su obrađena i urađeni su elaborati koje šaljemo „Putevima Srbije“ sa procenom štete od 300 miliona dinara – kaže Korićanac.

Korićanac ističe da je pored nedostatka geotehničkih elaborata prilikom gradnje puteva, veliki problem nastao i usled njihovog neodržavanja.

- U poslednje tri godine putevi koji su dati na održavanje lokalnim samoupravama u užičkom kraju, dovedeni su zbog nedostatka adekvatne mehanizacije u lokalnim samopuravama i preduzećima u takvo stanje da su kanali za odvodnjavanje i propusti zapušeni. Voda ako ne može da ide tim kanalima ide kuda je gravitacija nosi i stvaraju se odroni i klizišta – ističe Korićanac.

Pored opštine Bajina Bašta u kojoj je najviše oštećena putna infrastruktura, „Putevi Užice“ rade i na sanaciji odrona i klizišta u Mokroj Gori, gde se oko 8.000 kubika zemlje obrušilo na put Užice-Mokra Gora.

- Saobraćaj na toj deonici se reguliše stalnim odnošenjem te zemlje na deponiju i on je prohodan, ali će i na tom delu biti potrebno da se uradi detaljna sanacija – kaže Korićanac.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...