SFSOPLATE-468X60-BANNER

Vučić: Izgradnja kuća u Krupnju do kraja septembra

28.05.2014. | Novosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas da će sve srušene kuće u Krupnju do kraja septembra izgraditi država kao i da će obnoviti kompletnu putnu i drugu infrastrukturu oštećenu u katastrofalnim poplavama. Vučić je u razgovoru sa meštanima nakon obilaska Krupnja precizirao da je srušeno u potpunosti 38 kuća i 168 kuća oštećeno.

- Našli smo način. Ovde je 38 kuća srušeno i njih će obnoviti država Srbija. Takođe, 168 kuća je oštećeno i tu ćemo pomoći građevinskim materijalom i radnom snagom i na druge načine, a tamo gde budemo mogli pomoći ćemo i električnim aparatima – rekao je Vučić.

On je dodao i da država preuzima na sebe i izgradnju puteva, kategorisanih i nekategorisanih na teritoriji te opštine i poručio da Krupanj neće ostaviti „da se muči“ sa nedostajućim finansijskim sredstvima.

Premijer je dodao i da će država sve uraditi i kada je reč o šteti na elektromreži i telekomunikacijama. Prema njegovim rečima, najveći problem je pitanje klizišta, a stručne službe će odlučiti na kojim lokacijama će se kuće graditi. Vučić je podvukao da su rokovi veoma kratki i da očekuje da se iskoristi leto kako bi se ljudi pre kraja septembra mogli useliti u svoje kuće i nastaviti normalan život.

Na pitanje novinara u vezi preventivne izgradnje nasipa i uređenju vodotokova, Vučić je rekao da će se na tome raditi. On je naveo da se mora pojačati korito reke i dodao da su u Krupnju nasipi oštećeni. Premijer je najavio da će za dva mesaeca ponovo doći kako bi se uverio kako radovi napreduju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;