PRIJAVA-468X60-BANNER

Rusi opsedaju Kopaonik, grade sve

22.05.2014. | Blic

Predstavnici desetak ruskih kompanija sa sedištem u Moskvi, razgovarali su sa rukovodstrvom opštine Brus i tom prilikom izrazili spremnost za investiciona ulaganja od preko 300 miliona evra u izgradnju hotela i drugih turističkih sadržaja na Jarmu, Srebrncu, Rendari i Gočmanicima na Kopaoniku, kao i velnes i spa centra u bruskoj banji.

Prema rečima Slobodana Vidojevića predsednika opštine Brus, predstavnici velikih moskovskih kompanija „KGS Inženjering“, „Grupa LTD”; „Balt Spec Stroj“, „Stroj montaž“ i još sedam manjih građevinskih firmi,kao i preduzeća iz oblasti finansijskog konsaltinga, obišli su građevinske lokacije ove opštine na Jarmu, Srebrncu, Rendari i Gočmancima na Kopaoniku, kao i izvor lekovite vode na „Rosuljama“ poznatiji kao bruska banja.

- Ruski investitori su inpresionirani svim onim što su videli na Kopaoniku. Kako su nam rekli, spremni su da ulože više od 300 miliona evra u izgradnju hotela, odmaralištra, apartmana, parking prostora i drugih turističkih objekata na Kopaoniku – kaže Vidojević. - Posebno su oduševljeni lekovitom termomineralnom vodom bruske banje, na lokaciji „Rosulje“ koja je 500 metara udaljeno od centra Brusa, a koja je bogata megnezujumom i drugih mineralima. Oni ovde hoće da izgrade velnes i spa centar u kome će, kako kažu, godišnje boraviti više od 10.000 ruskih turista.

Kako dodaje, investitori iz Rusije izrazili su spremnost i za izgradnju Gondole, koja bi povezala Brzeće sa zimskim turističkim centrom „Suvo rudište“ na Kopaoniku. Predstavnici pomenutih ruskih kompanija rekli su Blicu da će ulaganja u nove turističke sadržaje Brusa i Kopaonika „sasvim sigurno premašiti okvirnu cifru od 300 miliona evra , te da će biti veća od ukupnih investicija turističke objekte u Crnoj Gori i Bugarske".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;