INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rusi opsedaju Kopaonik, grade sve

22.05.2014. | Blic

Predstavnici desetak ruskih kompanija sa sedištem u Moskvi, razgovarali su sa rukovodstrvom opštine Brus i tom prilikom izrazili spremnost za investiciona ulaganja od preko 300 miliona evra u izgradnju hotela i drugih turističkih sadržaja na Jarmu, Srebrncu, Rendari i Gočmanicima na Kopaoniku, kao i velnes i spa centra u bruskoj banji.

Prema rečima Slobodana Vidojevića predsednika opštine Brus, predstavnici velikih moskovskih kompanija „KGS Inženjering“, „Grupa LTD”; „Balt Spec Stroj“, „Stroj montaž“ i još sedam manjih građevinskih firmi,kao i preduzeća iz oblasti finansijskog konsaltinga, obišli su građevinske lokacije ove opštine na Jarmu, Srebrncu, Rendari i Gočmancima na Kopaoniku, kao i izvor lekovite vode na „Rosuljama“ poznatiji kao bruska banja.

- Ruski investitori su inpresionirani svim onim što su videli na Kopaoniku. Kako su nam rekli, spremni su da ulože više od 300 miliona evra u izgradnju hotela, odmaralištra, apartmana, parking prostora i drugih turističkih objekata na Kopaoniku – kaže Vidojević. - Posebno su oduševljeni lekovitom termomineralnom vodom bruske banje, na lokaciji „Rosulje“ koja je 500 metara udaljeno od centra Brusa, a koja je bogata megnezujumom i drugih mineralima. Oni ovde hoće da izgrade velnes i spa centar u kome će, kako kažu, godišnje boraviti više od 10.000 ruskih turista.

Kako dodaje, investitori iz Rusije izrazili su spremnost i za izgradnju Gondole, koja bi povezala Brzeće sa zimskim turističkim centrom „Suvo rudište“ na Kopaoniku. Predstavnici pomenutih ruskih kompanija rekli su Blicu da će ulaganja u nove turističke sadržaje Brusa i Kopaonika „sasvim sigurno premašiti okvirnu cifru od 300 miliona evra , te da će biti veća od ukupnih investicija turističke objekte u Crnoj Gori i Bugarske".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;