IZOLACIJA-468X60-BANNER

Severna industrijska zona Pančevo biće ponuđena investitorima do kraja 2014

07.05.2014. | E-kapija

Parcele u pančevačkoj Severnoj industrijskoj zoni, u blizini fabrike "Utva avioni", biće do kraja godine ponuđene potencijalnim investitorima, najavio je gradonačelnik Pavle Radanov za TV "Pančevo".

Posle rešavanja imovinsko-pravnih odnosa sa preduzećem SHB u januaru ove godine, izgrađen je grudobran u kasarni "Rastko Nemanjić". Time su ispunjeni svi preduslovi da Vojska ukine zabranu gradnje objekata na teritoriji Severne industrijske zone. "Elektrovojvodina" je obećala da će podići trafostanicu, a do jeseni biće zvršen i pristupni put, čime se stvaraju uslovi za dolazak investitora.

Gradonačelnik objašnjava da će preduzeća koja se odluče za Severnu industrijsku zonu, u početku moći da koriste septičke jame, do završetka tamiškog kolektora.

- U prvom momentu tražićemo investitore čiji pogoni nemaju mnogo otpadnih voda. Možda će to biti IKEA, koja je bila zainteresovana da dođe u Pančevo, i slični investitori. Imaćemo do kraja godine struju, vodu i pristupnu saobraćajnicu - podsetio je Pavle Radanov.

Voda neće biti problem, jer se upravo završava vodovod do severnih sela, koji prolazi pored ove industrijske zone. No, da bi i kanalizacija stigla, potrebno je da se napravi pomenuti kolektor na Tamišu. Za izradu projekta, Pančevo je od Ministarstva lokalne samouprave dobilo 2,2 miliona dinara.

Gradonačelnik Pavle Radanov je najavio i razgovore sa "Srbijagasom" o gasifikaciji Severne industrijske zone. Radanov ocenjuje da je to realno, jer gasna mreža već postoji u fabrici aviona "Utva" i u naselju Kačarevo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...