INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Severna industrijska zona Pančevo biće ponuđena investitorima do kraja 2014

07.05.2014. | E-kapija

Parcele u pančevačkoj Severnoj industrijskoj zoni, u blizini fabrike "Utva avioni", biće do kraja godine ponuđene potencijalnim investitorima, najavio je gradonačelnik Pavle Radanov za TV "Pančevo".

Posle rešavanja imovinsko-pravnih odnosa sa preduzećem SHB u januaru ove godine, izgrađen je grudobran u kasarni "Rastko Nemanjić". Time su ispunjeni svi preduslovi da Vojska ukine zabranu gradnje objekata na teritoriji Severne industrijske zone. "Elektrovojvodina" je obećala da će podići trafostanicu, a do jeseni biće zvršen i pristupni put, čime se stvaraju uslovi za dolazak investitora.

Gradonačelnik objašnjava da će preduzeća koja se odluče za Severnu industrijsku zonu, u početku moći da koriste septičke jame, do završetka tamiškog kolektora.

- U prvom momentu tražićemo investitore čiji pogoni nemaju mnogo otpadnih voda. Možda će to biti IKEA, koja je bila zainteresovana da dođe u Pančevo, i slični investitori. Imaćemo do kraja godine struju, vodu i pristupnu saobraćajnicu - podsetio je Pavle Radanov.

Voda neće biti problem, jer se upravo završava vodovod do severnih sela, koji prolazi pored ove industrijske zone. No, da bi i kanalizacija stigla, potrebno je da se napravi pomenuti kolektor na Tamišu. Za izradu projekta, Pančevo je od Ministarstva lokalne samouprave dobilo 2,2 miliona dinara.

Gradonačelnik Pavle Radanov je najavio i razgovore sa "Srbijagasom" o gasifikaciji Severne industrijske zone. Radanov ocenjuje da je to realno, jer gasna mreža već postoji u fabrici aviona "Utva" i u naselju Kačarevo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;