INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Subotica: „Direkciji za izgradnju“ 100 miliona iz rebalansa

30.04.2014. | RTV

JP „Direkciji za izgradnju grada“ u Subotici, nedavno usvojenim rebalansom budžeta opredeljeno je dodatnih 100 miliona dinara koji će, prema rečima v.d. dužnosti direktora Petera Blaua biti namenjeni novim investicijama, među kojima se ubraja postavljanje reflektora na Gradskom stadionu, koji će biti postavljeni u saradnji sa „Fudbalskim savezom Srbije“.

Naime, prema njegovim rečima, FSS će obezbediti same reflektore, dok će lokalna samouprava stvoriti preduslove za njihovo postavljanje, kao što su instalacije i stubovi.

Kada su u pitanju ostale investicije, on je dodao da je „Direkcija za izgradnju grada“ već raspisala javnu nabavku za izgradnju šest ulica u vrednosti od 34 miliona dinara, a radovi mogu da počnu već u junu. Blau je napomenuo da je od ovih sredstava 21 milion opredeljen sa pokrajinskog nivoa za radove na rekonstrukciji Tesline ulice, a da se očekuje dodela sredstava i za radove u ulici Grožđa.

Komentarišući odobrenje „Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine“ za raspisivanje tendera za nastavak radova na izgradnji Narodnog pozorišta, u vrednosti od 85 miliona dinara, v.d. direktora subotičke direkcije izrazio je očekivanje da će dokumentacija za predstojeću fazu radova biti završena do 15. maja, nakon čega može biti raspisan tender.

- Radi se o starom zaštićenom delu, gde želimo da se objekat spolja kompletno završi, postavi krov, stavi stolarija i bravarija i da se unutra završe instalaterski radovi, odnosno dovede u stanje da se može raditi enterijer kada se steknu uslovi, ili dobiju sredstva za nastavak radova – rekao je Blau.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;