Pirot: Čekaju se izbori izvođača radova za oba mosta

28.04.2014. | PlusOnline

Tenderska procedura za izbor najpovoljnijeg izvodjača radova na projektu sanacije mosta „Gazela“ je u toku, kaže Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju grada“. Postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača, ukoliko ne bude žalbi na tendersku dokumentaciju, biće završen u toku naredne nedelje.

- U protivnom postupak će biti produžen za skoro mesec dana. Medjutim i u ovom slučaju radovi će biti završeni na vreme, s obzirom da je projektom predvidjeno da radovi na sanaciji mosta traju dva meseca – kaže Kostić.

Otvaranje ponuda za izgradnju mosta na Drugom ringu sa svim pristupnim saobraćajnicama, u Ministarstvu regionalnog razvoja biće organizovano 15. maja.

- Vrednost ovih radova je oko 130 miliona dinara. Skoro polovično je učešće opštine Pirot i Ministarstva regionalnog razvoja, odnosno Vlade Srbije. Rok za realizaciju ovog kapitalnog projekta je 6 meseci. Kada je reč o pristupnim saobraćajnicama, sa pazarske strane neophodno je izgraditi oko 400 metara, a sa tijabarske oko stotinak metara saobraćajnica sa svom pratećom infrastrukturom – kaže Kostić.

Za realizaciju samog projekta Drugi ring bilo je neophodno rešiti i određene imovinsko pravne probleme u naselju Tanasko Rajić.

- Sve je uspešno rešeno, povezaćemo Kozaračku ulicu sa Drugim ringom, tako da se uveliko pripremamo za novu građevinsku sezonu – kaže direktor Kostić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...