PRIJAVA-468X60-BANNER

SAUTERBUILDINGCONTROLSERBIA-970X250-BANNER

Pirot: Čekaju se izbori izvođača radova za oba mosta

28.04.2014. | PlusOnline

Tenderska procedura za izbor najpovoljnijeg izvodjača radova na projektu sanacije mosta „Gazela“ je u toku, kaže Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju grada“. Postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača, ukoliko ne bude žalbi na tendersku dokumentaciju, biće završen u toku naredne nedelje.

- U protivnom postupak će biti produžen za skoro mesec dana. Medjutim i u ovom slučaju radovi će biti završeni na vreme, s obzirom da je projektom predvidjeno da radovi na sanaciji mosta traju dva meseca – kaže Kostić.

Otvaranje ponuda za izgradnju mosta na Drugom ringu sa svim pristupnim saobraćajnicama, u Ministarstvu regionalnog razvoja biće organizovano 15. maja.

- Vrednost ovih radova je oko 130 miliona dinara. Skoro polovično je učešće opštine Pirot i Ministarstva regionalnog razvoja, odnosno Vlade Srbije. Rok za realizaciju ovog kapitalnog projekta je 6 meseci. Kada je reč o pristupnim saobraćajnicama, sa pazarske strane neophodno je izgraditi oko 400 metara, a sa tijabarske oko stotinak metara saobraćajnica sa svom pratećom infrastrukturom – kaže Kostić.

Za realizaciju samog projekta Drugi ring bilo je neophodno rešiti i određene imovinsko pravne probleme u naselju Tanasko Rajić.

- Sve je uspešno rešeno, povezaćemo Kozaračku ulicu sa Drugim ringom, tako da se uveliko pripremamo za novu građevinsku sezonu – kaže direktor Kostić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Živojin 06.10.2022.
Često prolazim ovom deonicom puta i zaista ...
DARKO 03.10.2022.
"Ministarstvo građevinarstva je od 2015. sr...
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...

;