Alibunar: Za obnovu puteva milion evra

28.04.2014. | Dnevnik

Kompanija „Kontinental vind Srbija“ doniraće oko milion evra za rekonstukciju puteva neophodnih za izgradnju vetroparka „Čibuk 1“, jedne od najvećih investicija u Srbiji, čija se izgradnja očekuje sledeće godine.

Sporazum, koji su prethodno usvojili odbornici skupštine opštine Alibunar,  potpisali su predsednik opštine Đurica Gligorijev i direktorka kompanija KWS Ana Brnabić.

Ovim sporazumom dogovoreno je da će kompanija KWS urediti deonice opštinskog puta Vladimirovac-Devojački bunar i izgraditi atarski put za pristup vetroelektrani „Čibuk 1“. Time će biti olakšan put do Deliblatske peščare, a meštanima nekoliko sela prolaz poljoprivredne mehanizacije. Pripremu projektne dokumentacije, pribavljanje dozvola i rekonstrukciju potpuno će finansirati KWS.

Gligorijev je istakao da je reč o izuzetno značajnoj donaciji koja će omogućiti razvoj izletničkog i sportsko-rekreativnog turizma, a  turističku destinaciju Devojački bunar, učiniti bližom i privlačnijom. Po njegovim rečima, donacija će pospešiti i planirana buyetska ulaganja u ovu destinaciju, kako bi ona bila prepoznatljivija na turističkoj karti Srbije.

Direktorka KWS je ukazala da je saradnja sa opštinom Alibunar  uspostavljena prošle godine, a da će uređenjem asfaltnog puta i izgradnjom atarskog, uz rekonstrukciju dva pružna prelaza, saobraćaj biti bezbedniji, a stanovnici Vladimirovca će lakše i brže stizati do Dolova i Mramorka. Po njenim rečima, KWS planira da investira oko 450 miliona evra u vetroparkove, a da se u prvoj fazi planira izgradnja 57 vetrenjača, proizvodne snage od 2,5 megavata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...