INFONET-468X60-BANNER

Zrenjanin: Umesto popločavanja novo raskopavanje

22.04.2014. | Dnevnik

Umesto najavljenog popločavanja Gimnazijske ulice, u strogom centru Zrenjanina, koja je više od godinu dana razorana zbog opsežnih radova, uslediće novo raskopavanje. Utvrđeno je, naime, da vodovodne cevi, koje prolaze ispod puta, nisu zamenjene u dovoljnoj meri, pa je potrebno ispraviti taj nedostatak pre nego što saobraćajnica bude popločana.

I dok vozači, a naročito vlasnici lokala u Gimnazijskoj ulici, tiho negoduju, nadležna javna preduzeća objašnjavaju zašto se posao odužio. U „Direkciji za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ uveravaju da je ovo preduzeće na vreme uradilo svoj deo posla i da se čeka da JKP „Vodovod i kanalizacija“ odvoji fekalnu i kišnu kanalizaciju. Ovde potvrđuju da će ulica morati ponovo da se raskopava, jer je prošle godine odrađen samo magistralni vrelovod, elektro-mreža je delom ojačana i zamenjen je samo deo vodovodnih cevi.

- Direkcija je nabavila behaton ploče koje će predstavljati završni sloj. Na tenderu je izabran i izvođač radova, a to je novosadska firma „Put invest“. Međutim, moramo da čekamo dodatne radove na infrastrukturi u ulici, što je u nadležnosti „Vodovoda i kanalizacije” – naglašava direktor „Direkcije“ Goran Kravarušić i napominje da bi javno preduzeće na čijem je čelu svoj deo posla moglo da završi u roku od 90 dana.

Očekuje se da „Vodovod i kanalizacija“ brzo prione na posao i da za desetak dana počne sa radovima. Mada, licitirati sa rokovima u ovakvim situacijama često je nezahvalno. To ne želi ni v. d. direktora „Vodovoda i kanalizacije“ Goran Tajdić, ali ističe da će rokovi biti maksimalno skraćeni, s obzirom na to da građani već predugo čekaju da se završi rekonstrukcija Gimnazijske ulice.

- „Direkcija“ je morala da obustavi radove, jer je prilikom opravke vrelovoda ustanovljeno da su i vodovodne i kanalizacione cevi u katastrofalnom stanju. U međuvremenu je rađen premer radova i projekat za sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže. Naše preduzeće je uradilo program i zrenjaninska Skupština overiće izmene plana i obezbeđenje sredstava. Koliko sutra raspisaće se i javna nabavka za izvođača – uverava Tajdić i naglašava da je novi zahvat neophodan i da će koštati 11 miliona dinara.

Po njegovim rečima, kada se jednom uradi kompletna infrastruktura u Gimnazijskoj, od Jevrejske do hotela „Vojvodina“, u naredne tri decenije neće biti problema, niti će biti novih intervencija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;