Zrenjanin: Umesto popločavanja novo raskopavanje

22.04.2014. | Dnevnik

Umesto najavljenog popločavanja Gimnazijske ulice, u strogom centru Zrenjanina, koja je više od godinu dana razorana zbog opsežnih radova, uslediće novo raskopavanje. Utvrđeno je, naime, da vodovodne cevi, koje prolaze ispod puta, nisu zamenjene u dovoljnoj meri, pa je potrebno ispraviti taj nedostatak pre nego što saobraćajnica bude popločana.

I dok vozači, a naročito vlasnici lokala u Gimnazijskoj ulici, tiho negoduju, nadležna javna preduzeća objašnjavaju zašto se posao odužio. U „Direkciji za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ uveravaju da je ovo preduzeće na vreme uradilo svoj deo posla i da se čeka da JKP „Vodovod i kanalizacija“ odvoji fekalnu i kišnu kanalizaciju. Ovde potvrđuju da će ulica morati ponovo da se raskopava, jer je prošle godine odrađen samo magistralni vrelovod, elektro-mreža je delom ojačana i zamenjen je samo deo vodovodnih cevi.

- Direkcija je nabavila behaton ploče koje će predstavljati završni sloj. Na tenderu je izabran i izvođač radova, a to je novosadska firma „Put invest“. Međutim, moramo da čekamo dodatne radove na infrastrukturi u ulici, što je u nadležnosti „Vodovoda i kanalizacije” – naglašava direktor „Direkcije“ Goran Kravarušić i napominje da bi javno preduzeće na čijem je čelu svoj deo posla moglo da završi u roku od 90 dana.

Očekuje se da „Vodovod i kanalizacija“ brzo prione na posao i da za desetak dana počne sa radovima. Mada, licitirati sa rokovima u ovakvim situacijama često je nezahvalno. To ne želi ni v. d. direktora „Vodovoda i kanalizacije“ Goran Tajdić, ali ističe da će rokovi biti maksimalno skraćeni, s obzirom na to da građani već predugo čekaju da se završi rekonstrukcija Gimnazijske ulice.

- „Direkcija“ je morala da obustavi radove, jer je prilikom opravke vrelovoda ustanovljeno da su i vodovodne i kanalizacione cevi u katastrofalnom stanju. U međuvremenu je rađen premer radova i projekat za sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže. Naše preduzeće je uradilo program i zrenjaninska Skupština overiće izmene plana i obezbeđenje sredstava. Koliko sutra raspisaće se i javna nabavka za izvođača – uverava Tajdić i naglašava da je novi zahvat neophodan i da će koštati 11 miliona dinara.

Po njegovim rečima, kada se jednom uradi kompletna infrastruktura u Gimnazijskoj, od Jevrejske do hotela „Vojvodina“, u naredne tri decenije neće biti problema, niti će biti novih intervencija.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...