INFONET-468X60-BANNER

Energoprojekt pojačava radove na Pančevačkoj pruzi

16.04.2014. | Tanjug

Domaća firma „Energoprojekt Niskogradnja“ će na modernizaciji Pančevačke pruge angažovati u naredne tri godine 200 radnika i 120 mašina, a radovi će biti pojačani tokom polovinom aprila, saopštile su danas (16. april 2014.) „Železnice Srbije“.

Rusi su toj beogradskoj kompaniji prošle nedelje uplatiti i avans u iznosu od 10 odsto vrednosti ugovora. „Energoprojekt Niskogradnja“, koja će u okviru modernizacije i elektrifikacije drugog železničkog koloseka na deonici Pančevački most-Pančevo Glavna, izvoditi zemljane radove, izgradnju zgrada i malih inženjerskih objekata. U posao će biti uključene i sve organizacione jedinice ove kompanije, uključujući i proizvodnju i preradu inertnih materijala, kao i fabriku betona.

Učešćem u ovom projektu „Energoprojekt Niskogradnja“ kvalifikuje se da konkuriše i na drugim međunarodnim tenderima koje organizuje ruska kompanija „RŽD Internešnl“, zajednička je ocena „Energoprojekt Niskogradnje“ i „RŽD Internešnl“, koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita od 800 miliona dolara za modernizaciju srpskih železnica.

Modernizacija pančevačke pruge jedan je od pet projekata modernizacije srpskih železnica, koji se finansira iz ruskog državnog kredita.

Nakon završenih tenderskih procedura, sredinom marta „RŽD Internešnl“ i „Energoprojekt Niskogradnja“ potpisali su podizvođački ugovor vredan 16 miliona dolara, a Rusi su ovoj beogradskoj kompaniji prošle nedelje uplatiti i avans u iznosu od 10 odsto vrednosti ugovora. Odmah po potpisivanju ugovora „Energoprojekt Niskogradnja“ je već sredinom marta počela sa radovima na pripremi trase, uključujući i geodetsko obeležavanje terena. Dinamika radova se poštuje, a sredinom aprila biće intenzivirane aktivnosti na samom gradilištu pančevačke pruge.

Zahvaljujući činjenici da su „Železnice Srbije“ kao investitor projekta i „RŽD Internešnl“ kao generalni izvođač radova blagovremeno realizovali sve predugovorne obaveze i dale saglasnost za idejni projekat, izradile i dale saglasnost za glavni projekat, obavile eksproprijaciju zemljišta i dobile građevinsku dozvolu, stekli su se uslovi za potpisivanje podizvođačkog ugovora sa „Energoprojekt Niskogradnjom“, rečeno je u „Železnicama Srbije“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;