INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Simonović najavio remont barske pruge u 2015

11.04.2014. | Tanjug

Generalni direktor „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović najavio je danas da će to javno preduzeće sledeće godine početi remont pruge od Beograda prema Baru kroz Srbiju, koja će posle remonta imati veće osovinsko opterećenje, što će omogućiti veće brzine i prohodnost i doprineti kvalitetnijem pružanju transportnih usluga.

 

Simonović je, u razgovorima sa predstavnicima Luke Bar i crnogorske vlade, predložio da crnogorska strana iskaže potrebe za tipovima vagona, kako bi se srpske železnice pripremile za prevoz.

Tema sastanka Simonovića sa predstavnicima kompanije „Global Ports Holidinga“, koja je većinski vlasnik „Kontejnerskih terminala i generalnih tereta“ u Luci Bar, kao i sa pomoćnikom crnogorskog ministra za saobraćaj i pomorstvo i v.d. direktora Direktorata za železnički saobraćaj Rešadom Nuhodžićem, bila je nastavak saradnje srpskih sa crnogorskim železnicama i sa Lukom Bar.

- Saradnja „Železnica Srbije“ sa „Global Portsom“ kao i sa našim dosadašnjim partnerima iz Crne Gore dolazi u trenutku kada srpske železnice pripremaju bolje uslove za kvalitetniji i bezbedniji transport. Ovo je naš prvi susret koji će nam pomoći da se bolje upoznamo sa zahtevima naših partnera iz Crne Gore. Cilj nam je da prevezemo više robe, u kraćem roku i što povoljnije", rekao je Simonović.

Predstavnik „Global Ports Holdinga“ Ejhan Paksoj (Ayhan Paksoy) preneo je da je njihov cilj da Luka Bar postane glavna u regionu i da bude jedna od značajnih karika u logističkom lancu.

- Železnički prevoz je najbolji za intermodalni saobraćaj, jer je jeftiniji, brži i ekološki bolji od kamionskog. Ukoliko se zajednički uključimo u posao možemo poboljšati ekonomiju regiona – rekao je Paksoj, saopštava Medija centar „Železnica Srbije“.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;