INFONET-468X60-BANNER

Kikinda. Kružni tok odvaja centar

01.04.2014. | Dnevnik

U planu „Direkcije za izgradnju grada“ tokom ove građevinske sezone je izgradnja kružnog toka na raskrsnici koja razdvaja put za Iđoš i put za centar Kikinde.

Kružni tok služiće da razdvoji lokalni deo od državnog dela puta M-24. Za put M-24 od raskrsnice ulica Svetosavske i Đoke Radaka do kraja, a lokalna samouprava preuzeće brigu za put do kružnog toka koji će biti izgrađen. U ovoj godini planirana je i izgradnja obilaznice oko Kikinde iz sredstava Republike.

- Jedna od najvažnijih investicija je i agroindustrijska zona za koju je u budžetu „Direkcije za izgradnju grada“ planirano 20 miliona dinara – kaže za „Dnevnik” Danica Santovac, v.d. direktorica ovog Javnog preduzeća. - Ukoliko se odobre dodatna sredstva u ovom delu biće izgrađena i fekalna kanalizacija neophodna potencijalnim privrednicima. Projekat je u Ministarstvu regionalnog razvoja, a rezultate konkursa uskoro očekujemo. U Industrijskoj zoni u Bloku 41 i 43 ima dosta zaposlenih i firmi, tako da je ceo potes ugrožen podzemnim vodama. Na pojedinim lokacijama rađene su analize koje su pokazale da je voda lošeg kvaliteta zbog velikog broja septičkih jama.

U Kikindi fekalnu kanalizaciju nemaju stanovnici Železničkog Novog Reda, Strelišta, Vodica i Mokrinski put, ali zbog nedostataka novca sa izgradnjom će se sačekati.

- Za krpljenje udarnih rupa u opštini predviđeno je 22 miliona dinara, a posao će obavljati firma „Vojput” iz Subotice – dodaje Danica Santovac. - Radovi će započeti ubrzo, jer i vremenske prilike idu na ruku izvođačima.

Na zahtev građana „Direkcija za izgradnju grada“ će na Mokrinskom groblju odnosno na kružnom toku kod kapela montirati taksi stajalište sa nadstrešicom i klupom.

- Najveće gradsko groblje podeljeno je na devet grobnih polja na kojima postoji kružni tok i česma. Razmatra se mogućnost da se postave klupe kod česmi, kao i da se posadi drveće. Očekujem da će ovaj posao tokom leta biti završen – napominje naša sagovornica.

Ne zna se izvođač puta za Bašaid

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ odobrilo je poslednju tranšu sredstava 110 miliona dinara za završetak rekonstrukcije puta Kikinda-Bašaid. Jedna od najlošijih deonica u Vojvodini ima 16 kilometara i pre nekoliko godina započeti radovi stali su na polovini. Stalo se na osmom kilometru zbog nedostatka novca i problema za izvođačem radova firmom „Vojvodina put“ iz Zrenjanina. Ko će biti izvođač radova još uvek nije poznato, jer o tome odlučuje investitor.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;