Kikinda. Kružni tok odvaja centar

01.04.2014. | Dnevnik

U planu „Direkcije za izgradnju grada“ tokom ove građevinske sezone je izgradnja kružnog toka na raskrsnici koja razdvaja put za Iđoš i put za centar Kikinde.

Kružni tok služiće da razdvoji lokalni deo od državnog dela puta M-24. Za put M-24 od raskrsnice ulica Svetosavske i Đoke Radaka do kraja, a lokalna samouprava preuzeće brigu za put do kružnog toka koji će biti izgrađen. U ovoj godini planirana je i izgradnja obilaznice oko Kikinde iz sredstava Republike.

- Jedna od najvažnijih investicija je i agroindustrijska zona za koju je u budžetu „Direkcije za izgradnju grada“ planirano 20 miliona dinara – kaže za „Dnevnik” Danica Santovac, v.d. direktorica ovog Javnog preduzeća. - Ukoliko se odobre dodatna sredstva u ovom delu biće izgrađena i fekalna kanalizacija neophodna potencijalnim privrednicima. Projekat je u Ministarstvu regionalnog razvoja, a rezultate konkursa uskoro očekujemo. U Industrijskoj zoni u Bloku 41 i 43 ima dosta zaposlenih i firmi, tako da je ceo potes ugrožen podzemnim vodama. Na pojedinim lokacijama rađene su analize koje su pokazale da je voda lošeg kvaliteta zbog velikog broja septičkih jama.

U Kikindi fekalnu kanalizaciju nemaju stanovnici Železničkog Novog Reda, Strelišta, Vodica i Mokrinski put, ali zbog nedostataka novca sa izgradnjom će se sačekati.

- Za krpljenje udarnih rupa u opštini predviđeno je 22 miliona dinara, a posao će obavljati firma „Vojput” iz Subotice – dodaje Danica Santovac. - Radovi će započeti ubrzo, jer i vremenske prilike idu na ruku izvođačima.

Na zahtev građana „Direkcija za izgradnju grada“ će na Mokrinskom groblju odnosno na kružnom toku kod kapela montirati taksi stajalište sa nadstrešicom i klupom.

- Najveće gradsko groblje podeljeno je na devet grobnih polja na kojima postoji kružni tok i česma. Razmatra se mogućnost da se postave klupe kod česmi, kao i da se posadi drveće. Očekujem da će ovaj posao tokom leta biti završen – napominje naša sagovornica.

Ne zna se izvođač puta za Bašaid

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ odobrilo je poslednju tranšu sredstava 110 miliona dinara za završetak rekonstrukcije puta Kikinda-Bašaid. Jedna od najlošijih deonica u Vojvodini ima 16 kilometara i pre nekoliko godina započeti radovi stali su na polovini. Stalo se na osmom kilometru zbog nedostatka novca i problema za izvođačem radova firmom „Vojvodina put“ iz Zrenjanina. Ko će biti izvođač radova još uvek nije poznato, jer o tome odlučuje investitor.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...