Na Sajmu kamena u Kragujevcu nastupa 56 izlagača iz sedam zemalja

20.03.2014. | Beta

Na Međunarodnom sajmu kamena i prateće industrije "Stoneexpo Serbia", koji je 19. marta otvoren na "Šumadija sajmu" u Kragujevcu, predstavlja se 56 izlagača iz sedam zemalja.

Na manifestaciji koja traje do 22. marta izlagaće proizvođači, prerađivači i trgovci kamenom, kao i proizvođači opreme, iz Srbije, Italije, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Crne Gore i Južnoafričke republike.

Učesnici sajma su i kompanije koje se bave istraživanjem i eksploatacijom kamena u Srbiji i regionu, kao i institucije i pojedinci iz oblasti zaštite i restauracije kamena.

Projekte predstavljaju i "Arhitektonski fakultet" iz Beograda i kragujevački "Filološko-umetnički fakultet".

Međunarodni Sajam kamena i prateće industrije otvorio je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović koji je istakao znacaj te manifestacije i za obučavanje mladih stručnjaka i sticanje savremenih znanja o primeni kamena u arhitekturi i građevinarstvu.

On je rekao da će iskustva stručnjaka iz Italije, koja u Veroni ima jedan od najvećih sajmova kamena, biti primenljiva i na gradnju u Kragujevcu, uređenje gradskih trgova ili renovirnje javnih objekata.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...