Na Zlatiboru se gradi, bez obzira na krizu

03.03.2014. | Tanjug

Bez obzira na krizu, na Zlatiboru dosta privatnih investitora ulaže, grade se dva nova hotela, jedan će biti otvoren već u maju, a drugi krajem godine, najavio je direktor "Turističke organizacije Zlatibor" Arsen Đurić, dodajući da je za narednu godinu planirana izgradnja još tri manja.

On je na Sajmu turizma u Beogradu, rekao i da je hotel "Palisad" izvršio kompletnu rekonstrukciju svojih smeštajnih kapaciteta, kao i da je pred Novu godinu otvoreno novo apartmansko naselje "Zlatiborski konak", sa 222 apartmana.

- Za maj je planirano otvaranje auto-kampa na Zlatiboru, koji će biti kategorisan sa tri zvezdice, a već se nalazimo na mapi Kamping asocijacije Evrope i smatramo da ćemo na taj način, privući neke turiste koji do sada nisu dolazili na Zlatibor – kaže Đurić.

Auto-kamp će se nalaziti na Tić polju i imaće 54 parking prostora, a loklana samopurava nastoji da prati ta ulaganja sa izgradnjim novih pešačkih i biciklističkih staza, parkova za decu, trim staza, a konačno će krenuti izgradnja gondole od centra Zlatibora do Tornika.

Očekujemo da će za godinu i po dana biti gotovo, naveo je on. Predstavnici Zlatibora su najavili da će se proširiti i sportski tereni, biće izgrađene još dve teretane na otvorenom, a u planu je i izgradnja još jedne sportske hale, tako da će Zlatibor postati prepoznatjiv sportski centar.

Oni su podsetili da je na toj planini podignut i novi Kongresni centar, a obnovljena je i crkva brvnara u Jablanici, tako da će se postojeći izlet do Tornika, sada produžiti do Jablanice.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...