IZOLACIJA-468X60-BANNER

Ilić potpisao ugovore vredne 124,9 miliona sa 17 opština (video)

27.02.2014. | Tanjug

Ministar građevine Velimir Ilić potpisao je danas ugovore vredne 124,9 miliona dinara sa predstavnicima 17 gradova i opština u Srbiji za izgradnju komunalne infrastrukture, i najavio kao prioritete u narednom periodu projekte za vodosnabdevanje, izbacivanje iz upotrebe vodovodnih azbestnih cevi i kanalizacionu mrežu.

- Nadam se da ćete novac iskoristiti za prave svrhe i brzo odraditi te poslove u skladu sa zakonom i pripisima – rekao je Ilić u Vladi Srbije gradonačelnicima i predsednicima opština.

Ugovore su dobili Kosjerić, Vlasotince, Kuršumlija, Valjevo, Gornji Milanovac, Malo Crniće, Priboj, Mionica, Ražanj, Leskovac, Kraljevo, Bačka Topola, Topola, Titel, Despotovac, Subotica i Prokuplje.

Vlada će se, prema njegovim rečima, založiti da obezbedi i dodatna sredstva kako bi sva mesta u Srbiji imala pijaću vodu, pošto u mnogim delovima zemlje dosta sela nema vodu.

Ministar građevine je pozvao opštine da bolje sarađuju međusobno, jer je u pojedinim mestima dovoljno da se napravi bolja organizacija vodosnabdevanja i izvedu manji radovi.

Dešava se, kako je primetio, da pojedina mesta i sela imaju problem sa viškom vode, "dok susedna sela iz druge opštine nemaju stabilno vodosnabdevanje, što je besmisleno". Ovo je 21. vek i moramo svuda da imamo pijaću vodu, poručio je Ilić.

Naglašavajući da treba da se reši i kanalizaciona mreža, on je kazao da je bio zapanjen kada je video da "u gradovima, kao i u Beogradu, kanalizacioni vod ide potpuno otvoren kroz naselje, i ljudi tamo ne mogu da žive od smrada".

Ilić je pozvao opštine da ne odugovlače sa realizacijom projekata za koje su dobile novac, kao i da pripreme projekte za rekonstrukciju objekata u cilju podizanja energetske efikasnosti.

Na poslovima energetske efikasnosti, dodao je, u narednom periodu biće angažovano više od 50.000 radnika u Srbiji. Ilić je kazao da bi su međunarodni partneri Srbije zainteresovani i za urbanu regeneraciju odnosno obnovu starih objekata i delova gradova i da bi i za to trebalo da pripreme projekte.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;