BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Ilić potpisao ugovore vredne 124,9 miliona sa 17 opština (video)

27.02.2014. | Tanjug

Ministar građevine Velimir Ilić potpisao je danas ugovore vredne 124,9 miliona dinara sa predstavnicima 17 gradova i opština u Srbiji za izgradnju komunalne infrastrukture, i najavio kao prioritete u narednom periodu projekte za vodosnabdevanje, izbacivanje iz upotrebe vodovodnih azbestnih cevi i kanalizacionu mrežu.

- Nadam se da ćete novac iskoristiti za prave svrhe i brzo odraditi te poslove u skladu sa zakonom i pripisima – rekao je Ilić u Vladi Srbije gradonačelnicima i predsednicima opština.

Ugovore su dobili Kosjerić, Vlasotince, Kuršumlija, Valjevo, Gornji Milanovac, Malo Crniće, Priboj, Mionica, Ražanj, Leskovac, Kraljevo, Bačka Topola, Topola, Titel, Despotovac, Subotica i Prokuplje.

Vlada će se, prema njegovim rečima, založiti da obezbedi i dodatna sredstva kako bi sva mesta u Srbiji imala pijaću vodu, pošto u mnogim delovima zemlje dosta sela nema vodu.

Ministar građevine je pozvao opštine da bolje sarađuju međusobno, jer je u pojedinim mestima dovoljno da se napravi bolja organizacija vodosnabdevanja i izvedu manji radovi.

Dešava se, kako je primetio, da pojedina mesta i sela imaju problem sa viškom vode, "dok susedna sela iz druge opštine nemaju stabilno vodosnabdevanje, što je besmisleno". Ovo je 21. vek i moramo svuda da imamo pijaću vodu, poručio je Ilić.

Naglašavajući da treba da se reši i kanalizaciona mreža, on je kazao da je bio zapanjen kada je video da "u gradovima, kao i u Beogradu, kanalizacioni vod ide potpuno otvoren kroz naselje, i ljudi tamo ne mogu da žive od smrada".

Ilić je pozvao opštine da ne odugovlače sa realizacijom projekata za koje su dobile novac, kao i da pripreme projekte za rekonstrukciju objekata u cilju podizanja energetske efikasnosti.

Na poslovima energetske efikasnosti, dodao je, u narednom periodu biće angažovano više od 50.000 radnika u Srbiji. Ilić je kazao da bi su međunarodni partneri Srbije zainteresovani i za urbanu regeneraciju odnosno obnovu starih objekata i delova gradova i da bi i za to trebalo da pripreme projekte.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;