INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srbobran: Izgradnja prečistača dogodine

26.02.2014. | Dnevnik

U srbobranskoj opštini još pre nekoliko godina izrađen je projekat kanalizacione mreže čija bi dužina bila 60 kilomatera u Srbobranu, a u Turiji i Nadalju po 25. Nedavno je održan i sastanak gde su predstavnici lokalne samouprave razgovarali sa prof. dr Srđanom Kolakovićem, stručnjakom sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, o mogućnostima rešavanja problema otpadnih voda izgradnjom kanalizacionog sistema u svim mestima opštine.

Tom prilikom Kolaković je istakao da na rešavanju problema komunalne infrastrukture zajedno sa lokalnom samoupravom rade još od 2007. godne, te da je za sva tri mesta urađen projekat odvođenja otpadnih voda, a za Turiju i dodatni projekat izgradnje prečistača. Cilj je da do sredine godine izrade i projekat izgradnje centralnog prečistača otpadnih voda u Srbobranu, kako bi već sledeće godine mogla početi izgradnja sistema.    

Predsednik opštine Srbobran Zoran Mladenović, naglasio je da se izradom projektne dokumentacije okončava jedna faza saradnje sa FTN, a uporedo je započela i akcija eskproprijacije zemljišta za potrebe gradnje. Mladenović je izrazio očekivanje da će ovaj postupak biti okonačan za nekoliko meseci, a zatim sledi izdavanje lokacijskih dozvola.

- Nakon izrade projekta pokušaćemo da obezbedimo finansijsku podršku za realizaciju, što će biti ozbiljan posao, ali za očekivati je da u narednoj godini opština Srbobran može da počne prvu fazu izgradnje prečistača, s obzirom na to da deo kanalizacije već postoji – rekao je Mladenović i dodao da će deo novca sami odvojiti, a tražiće i sufinansijera, kako bi konačno počeli da rešavaju višedecenijski problem.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;