INFONET-468X60-BANNER

Irig: Obnovljen Ribarski trg

18.02.2014. | Danas

Na Dan Svetog Trifuna, slave Iriga, zvanično je otvoren obnovljeni Ribarski trg i Vinska ulica, koja se nalazi u centru ovog fruškogorskog mesta.

- Ovaj projekat Vlade Vojvodine koji obuhvata obnovu centra Iriga je deo strategije razvoja Fruške gore. S jedne strane podstičemo razvoj voćarstva i vinogradarstva, a s druge, razvoj turizma. Irigu pripada značajno mesto u turističkoj ponudi Vojvodine i Srbije – istakao je dr Bojan Pajtić, predsednik pokrajinske vlade prilikom posete Irigu.

Iriška opština i Vlada Vojvodine su do sada u ovoj projekat uložili više od 25 miliona dinara, a on će se nastaviti obnovom fasada kuća i starih vinskih podruma u ovoj ulici. Obnavljanje Ribarskog trga i uređenje Vinske ulice ima za cilj da se povrati raniji sjaj Iriga, kao trgovačkog centra.

U okviru radova na ovom projektu Vinska ulica je popločana betonskim pločicama sa motivima vina, grožđa i ribe, urađena je kanalizaciona i elektro mreža, kao i hortikulturno uređenje. Ulica je opremljena i dekorativnim stubovima za rasvetu, fenjerima, klupama, korpama za otpatke i česmom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;