INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čačak: Izgradnja radničkih stanova

18.02.2014. | Novosti

Grupa od dvadesetak čačanskih privrednika zatražila je od gradskih vlasti da im besplatno dodele određeni plac na korišćenje na kome bi oni izgradili stanove za svoje radnike. Prema rečima Srboljuba Đurića, vlasnika firme "Vodoinženjering", cilj je da se radnicima koji nemaju rešeno stambeno pitanje stanovi daju na korišćenje bez ikakve nadoknade. Na taj način žele da ih zadrže u svojim preduzećima, ali i u Čačku.

- Ideja je da nam grad da prostor, i da se odrekne dažbina koje naplaćuje, da se privrednici udruže i finansiraju izgradnju stanova. Tako bismo došli do relativno jeftinog stana, koji bismo dali našim radnicima na korišćenje – kazao je Đurić. - Ako smo mi rešili stambeno pitanje tako što nam je svojevremeno društvo pomoglo radeći u društvenim firmama, valjda je red da sada pomognemo našim radnicima da obezbede krov nad glavom. Četvorica mojih inženjera nema rešeno stambeno pitanje. To su kadrovi koje sam ja formirao, stvarao, uvodio ih u posao i koji meni stvaraju novu vrednost. Kroz platu ja ne mogu da im dam dovoljno da reše stambeno pitanje. Da ne bismo došli u situaciju da odu u drugu firmu koja će im ponuditi više, smatram da je ova ideja odlična, i čekamo odgovor gradske uprave.

Gradonačelnik Vojislav Ilić kazao je da je ovo odlična ideja i zatražio od privrednika da se pisanim putem sa obrazloženjem cele ideje obrate gradskoj upravi, nakon čega će se o svemu izjasniti najviši gradski čelnici i nadležne gradske službe.

Dom za 15.000 evra

Prema predračunu, cena stana od 50 kvadrata bila bi oko 15.000 evra. Privrednici ističu da to nije nedostižno, i da je taj novac vredan u ulaganje njihovih stručnjaka. Stanovi po izvođačkoj ceni namenski bi se zapravo izdavali preko "Gradske stambene agencije" i to radnicima kojima je preko potreban krov nad glavom, a koji nemaju sredstava da sebi kupe stan.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;