Fabrika solarnih panela u Čačku

18.02.2014. | Ozon Press

Predsednik Upravnog odbora  "Magnetify AG" Feliks Jung, švajcarske firme koja se bavi proizvodnjom solarnih panela, zainteresovana je da u Čačku otvori pogon gde bi posao dobilo 140 radnika.

Junga je u svom kabinetu primio gradonačelnik Čačka, gde se razgovoralo o mogućnostima da se ova investicija realizuje u Čačku. Jung je rekao da će konačnu odluku o investiciji doneti po povratku kući a nakon obilaska svih lokacija.

- Cilj posete je traženje kooperacionog partnera za izgradnju fabrike za solarne module. Solarni moduli su neophodni za stvaranje obnovljive energije. Mi kao firma posedujemo  opremu, mašine, postrojenja i pristup tržištu gde će se ovi elementi prodavati. Čačak sam izabrao zahvajujući mom partneru Nenadu Kostiću koji je organizovao današnji sastanak. On je sa gradonačenikom i privrednicima pronašao ljude koji imaju interes za ovaj posao. Ukoliko bi se ovde otvorila fabrika to bi značilo otvaranje 140 radnih mesta. Obilazimo različite lokacije i na kraju ćemo doneti odgovarajuću odluku – rekao je Jung za "Ozonpress".

Na sastanku sa Feliksom Jungom prisustvovalo je nekoliko lokalnih privrednika.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije