INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija pruge Beočin-Petrovaradin (video)

10.02.2014. | RTV

Pruga Petrovaradin-Beočin biće rekonstruisana po modelu javno-privatnog partnerstva, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Vojvodine. Kako se navodi u saopštenju, model saradnje biće napravljen u saradnji sa "Železnicama Srbije", lokalnim samoupravama Beočina i Novog Sada, kao i sa zainteresovanim institucijama i preduzećima.

"Železnice Srbije" će biti zadužene za definisanje projekta rekonstrukcije, a zatim će kompanije "Lafarž BFC", "Alas Rakovac", "Karin komerc MD" i "Olajterv" sačiniti sporazum o finansiranju izrade glavnog projekta i tehničke dokumentacije za rekonstrukciju pruge.

- Postoji jasno iskazan interes javnog i privatnog sektora za rekonstrukciju pruge Petrovaradin-Beočin – izjavio je pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i dodao da bi se nakon finalizacije tog projekta, isti model mogao primeniti i u drugim sličnim slučajevima.

U regionu kroz koji prolazi 17 kilometara ove pruge posluju velika preduzeća, a nakon njenog zatvaranja 2007. godine zbog lošeg stanja, najveći deo teretnog saobraćaja prebačen je na puteve. Obnova pruge zbog toga je od velikog značaja i za kompanije i za stanovnike, jer teretni drumski transport ima negativne posledice po kvalitet puteva, bezbednost saobraćaja i građana, kao i za zaštitu životne sredine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;