INFONET-468X60-BANNER

Počeli radovi na Alaskoj pijaci u Zemunu

07.02.2014. | BeoInfo

Saša Rokvić, zamenik direktora JKP "Gradske pijace", obišao je juče (6. februar 2014.) Alasku pijacu u Zemunu, gde su započeti radovi na modernizaciji prostora za prodaju ribe.

- U okviru modernizacije pijace planirano je  postavljanje četiri nova bazena za potrebe prodaje žive ribe, rekonstrukcija postojećih bazena, postavljanje novih pultova, ledomata za pravljenje suvog leda i zamena keramičkih pločica u lokalima. Radovi na pijaci će se obavljati parcijalno, kako bi se našim zakupcima i korisnicima pijace omogućilo kontinuirano snabdevanje. U narednom periodu, na prostoru nekadašnjeg "žitnog kantara" ove pijace biće izgrađena i mlečna hala, a JKP "Gradske pijace" planiraju da na sličan način modernizuju i vidikovačku, banjičku i druge pijace na teritoriji grada Beograda. Novac za te namene postoji i sa radovima će se krenuti sukcesivno, kako budu ispunjavane potrebne formalnosti, a nadamo se da će to biti u najskorijoj budućnosti – rekao je Saša Rokvić.

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević  istakao je da je zemunska pijaca, u okviru koje radi i Alaska pijaca, preopoznatljiv brend ove opštine i da je cilj "Pijaca" i opštine da se prostor uredi na način kojim će biti zadovoljni, kako kupci tako i prodavci.

- Ovo je samo jedan od mnogih projekata na teritoriji naše opštine i nadamo se da će svi biti zadovoljni urađenim. Mi smo otvoreni za sve sugestije naših sugrađana, jer upravo od njih dobijamo najkorisnije predloge koje potom, u saradnji sa gradom Beogradom i njegovim javnim i komunalnim preduzećima, pretvaramo u stvarnost. Jedan od za nas važnih projekata je i početak izgradnje pristana, koji će Zemun otvoriti kao turističku destinaciju, a nadamo se da će i Alaska pijaca biti jedno od mesta na koje će i strani posetioci rado dolaziti, jer veština naših dunavskih alasa takođe predstavlja deo dobre tradicije Zemuna – kazao je Damir Kovačević.

Alaska pijaca nalazi se u starom jezgru Zemuna, a povodom početka radova na obnovi zemunski alasi pripremili su riblju čorbu kojom su bili posluženi svi posetioci ove pijace.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;