Počeli radovi na Alaskoj pijaci u Zemunu

07.02.2014. | BeoInfo

Saša Rokvić, zamenik direktora JKP "Gradske pijace", obišao je juče (6. februar 2014.) Alasku pijacu u Zemunu, gde su započeti radovi na modernizaciji prostora za prodaju ribe.

- U okviru modernizacije pijace planirano je  postavljanje četiri nova bazena za potrebe prodaje žive ribe, rekonstrukcija postojećih bazena, postavljanje novih pultova, ledomata za pravljenje suvog leda i zamena keramičkih pločica u lokalima. Radovi na pijaci će se obavljati parcijalno, kako bi se našim zakupcima i korisnicima pijace omogućilo kontinuirano snabdevanje. U narednom periodu, na prostoru nekadašnjeg "žitnog kantara" ove pijace biće izgrađena i mlečna hala, a JKP "Gradske pijace" planiraju da na sličan način modernizuju i vidikovačku, banjičku i druge pijace na teritoriji grada Beograda. Novac za te namene postoji i sa radovima će se krenuti sukcesivno, kako budu ispunjavane potrebne formalnosti, a nadamo se da će to biti u najskorijoj budućnosti – rekao je Saša Rokvić.

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević  istakao je da je zemunska pijaca, u okviru koje radi i Alaska pijaca, preopoznatljiv brend ove opštine i da je cilj "Pijaca" i opštine da se prostor uredi na način kojim će biti zadovoljni, kako kupci tako i prodavci.

- Ovo je samo jedan od mnogih projekata na teritoriji naše opštine i nadamo se da će svi biti zadovoljni urađenim. Mi smo otvoreni za sve sugestije naših sugrađana, jer upravo od njih dobijamo najkorisnije predloge koje potom, u saradnji sa gradom Beogradom i njegovim javnim i komunalnim preduzećima, pretvaramo u stvarnost. Jedan od za nas važnih projekata je i početak izgradnje pristana, koji će Zemun otvoriti kao turističku destinaciju, a nadamo se da će i Alaska pijaca biti jedno od mesta na koje će i strani posetioci rado dolaziti, jer veština naših dunavskih alasa takođe predstavlja deo dobre tradicije Zemuna – kazao je Damir Kovačević.

Alaska pijaca nalazi se u starom jezgru Zemuna, a povodom početka radova na obnovi zemunski alasi pripremili su riblju čorbu kojom su bili posluženi svi posetioci ove pijace.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...