SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Idejno rešenje za novi stadion na Cetinju

05.02.2014. | Vijesti

Osim što bi uskoro trebalo da dobije novi stadion, Cetinje će dobiti i novo ime za stadion. Naime, naziv postojećeg stadiona "Obilića poljana", biće "prekršten" u stadion "Sveti Petar Cetinjski". Na Cetinju je održana prezentacija idejnog rešenja projekta novog fudbalskog stadiona. Taj fudbalski objekat imaće dve tribine, čiji će ukupni kapacitet iznositi 5.134 sedišta.

Uz to, stadion "Sveti Petar Cetinjski" imaće i sve prateće sadržaje u skladu sa međunarodnim standardima, poput VIP i pres sektora na zapadnoj, odnosno istočnoj tribini, tehničkih i prostorija za igrače, multifunkcionalnih dvorana, uz 5.500 kvadratnih metara komercijalnih sadržaja, koji će se, uz tribine, nalaziti i u objektima sa južne i severne strane. Gradnja stadiona, koji će se nalaziti na lokaciji postojećeg, počeće tokom tekuće godine i biće realizovana fazno.

Sredstva za realizaciju projekta obezbediće "Prijestonica Cetinje", Vlada Crne Gore i "Fudbalski savez Crne Gore".

Iz "Prijestonice" napominju da su uslovi za gradnju fudbalskog stadiona "Sveti Petar Cetinjski" postignuti usvajanjem Detaljnog urbanističkog plana "Zona sporta", nakon čega je započeta i izrada idejnog rešenja. Idejno rešenje projekta fudbalskog stadiona na Cetinju predstavlja donaciju studija "FAADU" – Podgorica i "AC" – Cetinje.

- Do početka gradnje preostaje izrada glavnog projekta, a potom i tenderska procedura. No, izvesno je da će radovi početi ove godine. Uzimajući u obzir fudbalsku tradiciju, možemo reći da je riječ o objektu kakav Cetinje apsolutno zaslužuje, a od dodatne je važnosti što su idejnim projektom, uz sportske, predviđeni i komercijalni sadržaji – istakao je Miloš Prelević, portparol Prijestonice Cetinje.

Prezentaciji su prisustvovali gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, predstavnici gradske uprave, rukovodstva, bivših prvotimaca i simpatizera Fudbalskog kluba "Lovćen" i članovi Senata i Skupštine "Prestonice Cetinje".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;