Niš: "Tončev gradnja” gradi socijalne stanove

04.02.2014. | Jugmedia

Predstavnici "Gradske stambene agencije" i preduzeća "Tončev gradnja" iz Surdulice potpisali su u Gradskoj kući ugovor o izgradnji dve lamele sa 70 socijalnih stanova u niškom naselju Duvaništu. Preduzeće "Tončev gradnja" bilo je najpovoljniji ponuđač na tenderu na kome je ukupno učestvovalo devet firmi. Građevinci iz Surdulice izgradiće stanove po sistemu "ključ u ruke" i to za 159,7 miliona dinara.

Direktor "Gradske stambene agencije" Niš Vladan Stojanović istakao je ovom prilikom da je za izgradnju socijalnih stanova iz republičkog budžeta na račun GSA već prebačeno 46 miliona dinara, dok je iz gradske kase obezbeđen 31 milion.

- Ukoliko vremenske prilike dozvole radovi na terenu krenuće početkom marta. Kada stanovi budu 80 odsto završeni biće objavljeni kriterijumi za njihovu prodaju. Očekujem da će cena kvadrata biti znatno niža od tržišne – rekao je Stojanović.

On je je istakao da će od ukupno 4.090 metara stambene površine, biti prodato 3.290 kvadrata, dok će prestalih 800 kvadrata biti izdato u zakup.

- Stanovi će biti različite kvadrature, najmanji će biti jednoiposobni, a najveći trosobni – rekao je Stojanović.

Vlasnik "Tončev gradnje" Novica Točev naglasio je da će gradnja socijalnih stanova koštati između 39 i 40 hiljada dinara po kvadratu, što je znatno jeftinije od cene gradnje stanova u Beogradu.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić najavio je da će nakon prodaje socijalnih stanova u Duvaništu, biti nastavljena izgradnja socijalnih stanova u Ulici Petra Ranđelovića.

- Na toj lokaciji već je iskopan temelj, ali su radovi zaustavljeni pošto Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj, nije prihvatila način na koji je tender bio raspisan – rekao je Perišić.

On je dodao da bi stanovi u Ulici Petra Ranđelovića trebalo da budu građeni u 2015. godini.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece